In de eerste aflevering van deze recensieserie had ik het over ergonomie (overigens schrijf ik dit op mijn telefoon, met het draadloze M-Line toetsenbord – werkt als een tierelier). Ergonomie is belangrijk voor mobiele professionals, maar wat is er misschien nog wel belangrijker? Juist: stroom.

Skip de review en geef me gewoon 30% korting!

Toen wij van 42bis met Avanca het Overlevingspakket voor de Mobiele Professional samenstelden hebben we ons dus uitgebreid met stroom beziggehouden. Alles heeft tegenwoordig een USB-snoertje om mee op te laden. Dat is handig, want over het algemeen kun je je laadstekker thuis laten als je het goede snoertje maar bij je hebt. Het probleem zit hem vaak aan de andere kant, bij de stopcontacten. Of beter gezegd: het gebrek daaraan.

Te weinig stopcontacten

Ik woon zelf in een huis uit de jaren 60. Dat was de tijd dat je stopcontacten gebruikte voor de televisie, de schemerlamp en de stofzuiger. Architecten uit die tijd konden nauwelijks vermoeden dat de bewoners 50 jaar later dagelijks drie telefoons, vier tablets, drie laptops, een camera en een powerbank zouden willen opladen. Eigenlijk komt er bij ons in huis maar een stopcontact echt in aanmerking. Daar, op het hoekje van het aanrecht, is het dus altijd dringen. Meer dan eens pakte ik ‘s ochtends mijn telefoon, alleen maar om erachter te komen dat een vrolijke huisgenoot de avond ervoor mijn oplader uit de muur had getrokken om zijn/haar beste vriend op te laden. En een werkdag begint niet best als je hem begint met 10% batterij. Maar vrees niet, hier is de Avanca USB oplaadhub. Deze gadget is even simpel als geniaal. Het is een blok met aan de ene kant een netsnoer en aan de andere kant 5 USB-laadpoorten.

De pret komt van 2 kanten

De pret komt van twee kanten met dit ding. Aan de ene kant heb je een langer snoer, waardoor je meer keus hebt in stopcontacten. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik nu het stopcontact onder mijn bed kan gebruiken om spullen op te laden die op mijn nachtkastje liggen. Voorheen was dat frustrerend genoeg steeds net te ver weg. Aan de andere kant heb je ineens ruimte om 5 apparaten op te laden, in plaats van maar eentje. Twee van de 5 poorten hebben ook nog eens fast charging, waardoor mijn Galaxy S6 in een uur van bijna leeg naar 90% lading gaat. Ook op reis komt de oplaadhub goed van pas, want het zoeken naar stopcontacten in een hotelkamer is meestal een drama. Hoe vaak heb ik niet de schemerlamp uitgeplugd om mijn spullen op de grond op te laden, om dan vervolgens steeds om mijn knieen te moeten om mijn mail te checken. De Charging Hub mee en je hebt altijd stroom, ook als het enige vrije stopcontact in het stoffige hoekje links achter de minibar zit. En de losse adapters kunnen thuisblijven.

Het oog wil ook wat

avanca-5-poorts-usb-hub-witVeel meer is er eigenlijk niet over te zeggen. Nou, dat is niet helemaal waar, want ik wil ook nog even iets zeggen over het uiterlijk van de hub. Kijk, hoe hard iedereen ook beweert dat het gaat om wat je er mee kunt en niet om hoe het eruit ziet of om hoe het aanvoelt, de echte gadgetmens weet beter. Dingen die je dagelijks gebruikt (en geloof me, als je dit ding eenmaal hebt, ga je hem dagelijks gebruiken) moeten er prettig uitzien en moeten prettig werken en aanvoelen. De Charging Hub heeft een buitenkant die een beetje mat oogt en wat zacht en rubberig aanvoelt. Dat geeft het ding een prettige uitstraling en het houdt goed vast, ook als je probeert er 3 USB-snoertjes tegelijk uit te trekken. De USB-poorten voelen stevig aan en je kunt precies zien of je stekker er goed in zit of niet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld mijn Targus USB-hub, waar de stekkertjes ondanks hard duwen altijd een beetje uit lijken te steken of zelfs scheef zitten. O, en hij is er in het zwart en in het wit.

Nooit meer zonder

Dat zijn allemaal fijne dingen. En daar gaat het om bij een gadget. Een gadget moet niet alleen werken, maar hij moet ook *fijn* werken. En hij moet er natuurlijk een beetje uitzien als je hem als mobiele professional uit je tas haalt. Ik wil nooit meer zonder deze Avanca USB-oplaadhub.

30% korting!

De Avanca USB-oplaadhub is normaal € 39,95 bij AllesMobiel.nl. Met actiecode 42bis krijg je 30% korting!

Bestel hem hierrrrrr.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 10.245 keer gelezen