Welkom in de week ná de week waarin je geen kantoorslaaf, maar een winnaar bleek te zijn. Columnist Japke-d. Bouma vond ons allen rasoptimisten. Hoera! The week after verdwijnt dit gevoel echter een beetje en slaat hier en daar de verveling wat toe.

De overwinningsroes verdwijnt…

Hallo mede-kantoorslaven! Mag jij deze week ook lekker aan de slag? Ik voelde me voor kerst flink gesterkt door het artikel van Japke-d. ‘Nu’ werken is stoer. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het serieus fijn om te werken rondom de feestdagen. De sfeer op kantoor is een stuk relaxter, je mailbox overstroomt niet, je kan flink doorrijden op de weg en je kan even lekker meters maken. Dingen waar je normaal gesproken niet aan toekomt, kunnen nu even wel. Maar we hebben twee van die weken! Mijn bureaublad is bijna leeg, de mapjesstructuur in mijn mailbox is weer op orde en de dagelijkse meetings zijn gecancelled bij gebrek aan deelnemers. Wat nu?!

Vijf tijdvretende sites

Inmiddels heb je je Facebook tijdlijn al ‘uit’, helpt F5en op nu.nl ook niet meer en heb je allang door waar die stomme panda uithangt. Tijd voor wat nieuw vermaak.

  1. Pinterest Fail: Ge-wel-dig-e site met mislukte baksels en knutselwerkjes. Mensen plaatsen hier hun Pinterest fail inclusief foto van hoe het er eigenlijk uit had moeten zien.
  2. Postsecret: Deze blog bestaat al een aantal jaar. Ieder weekend komen er nieuwe ingestuurde geheimen, opgetekend op een ansichtkaart, online.
  3. Upworthy: Upworthy is een site voor ‘viral content’. In eerste instantie cureerde het platform vooral, maar inmiddels schrijven ze ook zelf steeds meer. Upworthy staat wel een beetje bekend om het schrijven van ‘clickbait’: koppen die je zo aanspreken dat je wel moet klikken om vervolgens een beetje teleurgesteld te zijn over de inhoud. Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Ook leuk om door te nemen (en zelfs werkgerelateerd!): hun inzichten over viraliteit.
  4. BuzzFeed: In dezelfde categorie als Upworthy zit ook BuzzFeed. Ook sterren in clickbait titels met teksten als ‘you won’t believe what happens next’  en ‘ this story will make you cry. For sure’. Voor je het weet, zit je een half uur rond te klikken op deze site.
  5. Bored Panda: Het enige magazine voor panda’s! Bored Panda is een community voor creatievelingen. Iedereen die wil, kan een bijdrage leveren in de vorm van kunst, design en fotografie.

Help je mede-kantoormensen deze week door, support werk ontwijkend gedrag en deel in de reacties vooral meer tips!

0 Shares:
Dit artikel is 8.805 keer gelezen