Heel leuk, en vooral erg eenvoudig! Met de Google Cardboard Camera app maak je nu zelf 3D panoramafoto’s. Heb je een Cardboard headset? Dan kan je zelfs om je heen kijken, met diepte!

Foto’s maken

De werking van de app is heel eenvoudig. Je hebt de keuze uit het nemen of het bekijken van een foto. Het nemen van een foto is simpel. Je kiest voor de juiste optie en vervolgens beweeg  je je telefoon om je heen. Je kunt tijdens het nemen van de foto er zelfs voor kiezen om ook geluid op te nemen!

In het scherm zie je hoever je bent met de panoramafoto door middel van een dikke rode pijl. Ga je te snel of hou je je telefoon niet op gelijke hoogte, dan krijg je daar een melding van. De opname stopt automatisch als je rond bent.

scherm

Foto’s kijken

Als je klaar bent met de opname, kan je ervoor kiezen om deze gewoon te bekijken op je smartphone. Je ziet de foto dan net als een gewone panoramafoto. Door te swipen kan je het beeld verder bewegen en zo rondom kijken.

De andere, leukere optie is die van Cardboard. Kies je daarvoor, dan wordt het scherm in twee delen verdeeld. Een beeld voor elk oog. Je kunt zien dat het beeld per oog net iets anders is. Als je dan je telefoon in een kartonnen cardboard plaatst, kan je om je heen kijken in de foto! Omdat elk oog dus naar een ander beeld kijkt, krijg je ook een effect van diepte.

Foto’s delen

In een eerdere post zei ik al dat het delen van ervaringen een nieuwe norm wordt. Deze ontwikkeling is weer een stap die kant op. Delen en kijken van die foto werkt nu alleen nog via de Cardboard Camera app zelf.

Ondanks dat Facebook is wel bezig met 360 graden video, leidt het uploaden van deze foto’s (nog?) niet tot een vergelijkbaar effect waarmee je rond kunt kijken. Vast een kwestie van tijd. Net zoals een iOS variant van de app, want op dit moment is de Google Cardboard app alleen nog te verkrijgen voor Android.

Hieronder mijn eerste poging: een opname van een verlaten Permanent Future Lab.

pflab

Ik vind deze manier van foto’s maken, en vooral kijken absoluut een leuke toevoeging. Ik maak wel vaker panoramafoto’s en deze variant voegt daar echt nog wel wat aan toe. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met de app!

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 58.159 keer gelezen