Een scheiding is iets waarvan je liever niet wilt dat het je overkomt. Maar als het gebeurt, dan is het verstandig om rustig te blijven en er het beste van te maken. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Gelukkig zijn er steeds meer digitale toepassingen waarmee je alles soepel kunt laten verlopen. In dit artikel vind je drie manieren van modern scheiden.

1. Online scheiden

Als je de moeilijke beslissing hebt genomen om te scheiden, dan wil je dit het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. Tegenwoordig gaat dit steeds gemakkelijker en sneller. Waar je vroeger een overeenkomst met een advocaat moest opstellen en voor de rechtbank moest verschijnen, kun je nu alles online regelen. Je kunt zelfs al binnen 5 tot 10 minuten een intake-formulier voor een onlinescheiding invullen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

2. De Heppee app voor gescheiden ouders

Om alles na de scheiding met elkaar én met het kind te regelen, gebruikt 70% van de ouders WhatsApp. Ook Bart de Lege deed dit, totdat hij besloot een speciale app voor gescheiden ouders te ontwikkelen: Heppee. Het voordeel is dat je een eigen omgeving hebt waar je dingen met elkaar kunt delen. En er zit een handige agenda-functie bij waardoor je afspraken gemakkelijk in kunt plannen. Als je niet meer met elkaar door een deur kunt dan heeft de app weinig nut, want je moet wel met elkaar kunnen en willen communiceren. Is die intentie er, dan kan Heppee een uitkomst bieden. Voor het kind is het ook veel prettiger als de ouders via de app met elkaar overleggen in plaats van via hun kind.

 

3. Divorce selfie

Dat je van mooie momenten leuke selfies kunt maken, dat wisten we al. Maar een selfie van je scheiding? Het lijkt een echte trend te worden. Mensen over de hele wereld willen laten zien dat scheiden niet alleen maar lijden is. Ze hebben er bewust voor gekozen en zien vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Dankzij de digitale wereld wordt scheiden draaglijker en in ieder geval gemakkelijker. Door online te scheiden, een speciale app te gebruiken of een selfie te maken pak je zelf de regie over deze ingrijpende fase in je leven. Zo kun je ervoor zorgen dat je kinderen, je ex-partner en jijzelf er samen goed uitkomen.

0 Shares:
Dit artikel is 4.611 keer gelezen