Twitter herlanceert Twitter Flight School, een online trainingsprogramma voor mensen die als freelancer werken of bij een bureau. De grote vraag is natuurlijk: heb je er wat aan?
Vier Twitter flight paths
Een beetje kennis opvijzelen is nooit weg, dus ik meld me aan voor de Twitter Flight School. Het bestaat al sinds augustus 2014, maar Twitter heeft de online omgeving in juli een flinke upgrade gegeven en is nu voor gebruikers aan het lobbyen. Via mijn eigen Twitteraccount krijg ik toegang tot het Engelstalige trainingsprogramma. Ik kan daar uit vier leergangen (flight paths) kiezen:
- Buying & Execution
- Account Leadership
- Executive Leadership
- Planning & Strategy
Uitleg, cases en tests
Ik begin met Buying & Execution en los van de spelfout (enrol??) ziet het er goed uit. Ik weet precies hoe lang ik erover ga doen en welke modules ik ga volgen. Doorgaan dus. De online omgeving ziet er gelikt uit. Veel beeld, veel interactieve elementen en veel, heel veel voorbeelden. De voorbeelden zijn internationaal en als het anderstalig is, dan staat er ook de vertaling naar het Engels bij. Klein foutje is nog dat zelfs de Engelstalige voorbeeldtweets naar het Engels worden vertaald. Maar dat mag de pret niet drukken. Verder kom ik korte cases met resultaten tegen en kan ik testjes doen. Bijvoorbeeld met tweet copy: ik krijg een vraagstelling en moet op basis daarvan kiezen welke tweet copy het meest geschikt is voor mijn doel.
Inhoudelijk sterk?
Ieder hoofdstuk in mijn flight path rond ik af met een test. In eerste instantie zijn deze vragen echt te simpel en wel erg ‘wat-is-Twitter-toch-geweldig’-georiënteerd. Lees: vier mogelijke antwoorden waarbij het meest lovende antwoord over Twitter het juiste is. Later in de flight zijn de vragen gelukkig wel iets lastiger te beantwoorden. Inhoudelijk vind ik dit flight path niet zo heel sterk. De informatie klopt hoor, maar het geeft mij weinig nieuwe inzichten. Waarschijnlijk omdat ik Twitter advertising al regelmatig gebruik op werk. Mocht je dat nog niet doen, dan is dit zeker een aanrader. En sowieso is het een leuke bron om inspiratie op te doen.
Extra informatiematerialen
Zodra een hoofdstuk binnen een flight path is afgerond, krijg ik toegang tot de materialen uit het hoofdstuk. Onder ‘Resources’ vind ik onder andere cases en tools, nu allemaal in het Nederlands. Ik vind vooral het overzicht van goede tweets in het Nederlands erg nuttig.
Vliegtuigje vouwen!!
Het afronden van een flight path wordt flink gevierd. Ik krijg de optie om een Tweet te verzenden (die helaas blijft hangen), een badge te downloaden maar ook een certificaat. Ok, nu denk je misschien “Wat moet ik in hemelsnaam met een certificaat?” Download ‘m toch! Je krijgt er een leuke instructie bij voor het vouwen van een vliegtuigje. Stiekem vind ik dat nog lastiger dan het flight path zelf. Na het vouwen krijg ik nog een paar extra modules voorgeschoteld met wat verdieping.
Dus? Doen?
Ik heb nu één flight path afgerond en ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de rest. Maar ik heb geen flauw idee hoe ik weer in dat eerste keuzemenu terecht kom. Volgens mij ben ik levenslang veroordeeld tot Buying & Execution. Dat is toch een beetje jammer. Overall dus de moeite waard om een kijkje te nemen en inspiratie op te doen. Start direct met Twitter Flight School en laat even weten wat je er van vindt.
3 comments
Hoi Kim,
Klinkt interessant, ik ga er ook maar eens naar kijken.
Bedankt voor het delen!
Groet Mike
Hoi Mike, heb je al gekeken? Wat vond je er van?
Sorry Kim voor mijn late reactie, ik ben eraan begonnen maar eigenlijk niet ver gekomen. Ik heb binnenkort 2 weken vrij dus dat ga ik vliegen ;-)
Comments are closed.