Volkomen terecht. Gisteren kwam Business Insider met het nieuws dat een aantal grote investeerders extra geld steken in Nuzzel, de allerbeste nieuwsreader van het moment.

De heetste

In de titel van het artikel van Business Insider A bunch of media-focused investors have put more money into Nuzzel, the superhot news-reader app kan ik me helemaal vinden. Alleen: dat ze nu pas tot dit inzicht komen. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat veel van mijn vrienden er ook nog nooit van gehoord hadden. Maar als ze het dan gaan gebruiken, zijn ze direct verslaafd. Het is op dit moment echt de beste manier om nieuws te lezen.

En goed

De investeerders zijn ook niet de minsten, zoals bijvoorbeeld Matter. En waarom willen ze er bij zijn? Nuzzel wordt al langer in de smiezen gehouden door de tech industry insiders. Volgens hen is de manier van cureren van nieuws-headlines zoals Nuzzel dat doet, vele malen beter dan die van Facebook of Twitter. Waarom is het beter? Het nieuws wordt gevormd door dat wat je Twitter vrienden het meest gedeeld hebben. Dan weet je dus meteen wat er speelt.

“We are thinking of how Nuzzel can work with publishers in the future, i.e. perhaps we should offer some sort of widget or way for publishers to use syndicated feeds from Nuzzel. Those are the kinds of things that these new investors will help advise us on.”

Nuzzel founder Jonathan Abrams in Business Insider

De verrassing wordt ook niet vergeten

Naast dat je kunt zien wat je vrienden delen is er ook een tabje News You May have Missed. Superhandig. Mijn favoriete tabjes zijn Your Custom Feeds en Friends’ Feeds. Bij de eerste kan je door gebruik te maken van Twitterlijsten op onderwerp, nog iets dieper ingaan op de onderwerpen die jou echt interesseren. Friends’ Feeds, tja, hier kan je volgen wat jouw meest interessante vrienden de hele dag delen en wat daar het meeste van gedeeld wordt. Ze moeten dan wel op Nuzzel zitten.

Als ze het nou maar niet stuk maken

Dat blijft toch wel een dingetje, dat als iedereen er opeens bij wil zijn, dat het dan toch een soort van stuk gaat. Ik hoop dat Jonathan Abrams zijn integriteit bewaart, wat ik wel denk aangezien hij echt van Nuzzel lijkt te houden.

Probeer het vooral zelf ook eens. Ik heb het dan nu geschreven vanuit mijn Twitter liefde, maar je kan ook met je Facebook account inloggen. Of beide. Wat ik overigens nog nooit gedaan heb, omdat ik bang ben dat ík dan mijn meest fantastische nieuwsvoorziening stuk maak.

Downloaden

Nuzzel is gratis en kun je hier downloaden voor iPhone en hier voor Android. Je kunt Nuzzel ook op het web vinden en je daar aanmelden.

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.062 keer gelezen