Als rasechte homo digitalis, is de online wereld jouw wereld. Maar sommige bestanden zeggen meer als tastbaar product dan wanneer je het in je cloud laat staan. Check daarom hier wat je nog meer allemaal kan doen met het beeldmateriaal dat je de afgelopen jaren hebt verzameld!

Massaal online

Nederlanders zijn bovengemiddeld thuis op internet; met een internetpenetratie van 93% delen we met Denemarken een derde plaats op de Europese ranglijst (gemiddeld is de Europese internetdichtheid 68%). Internet neemt verder flink wat van onze tijd in beslag; zo besteden we dagelijks 3,7 uur op internet via een desk- of laptop en 1,4 uur op een mobiel apparaat. Gedurende deze tijd, blijkt dat circa 90% van de actieve Nederlandse gebruikers, met name de cloudopslagdiensten gebruikt voor het opslaan van foto’s maar waarom zouden we deze alleen digitaal bewaren als je het offline kan omzetten in een gaaf product?

1.Instant kunst

Met je Instagram-foto’s kun je alle kanten op: van mini-boekjes tot enorme posters, magneten en zelfs keramische tegels (te gebruiken als magneet of om je eigen ‘Wall of fame’ mee te betegelen). Of wat dacht je van een vrolijk kussensloop of een hippe tote bag? Je kunt ook een selectie maken van je mooiste Insta-pics, ze professioneel laten afdrukken en aan de muur hangen. Zo oogt je woonkamer ineens als een stijlvolle kunstgalerie – maar dan wel met een persoonlijk tintje!

2.Van app naar gadget

Met een slimme app als Casetify verwerk je de mooiste foto’s van Instagram en Facebook in een handomdraai tot unieke hoesjes voor je smartphone of tablet. Zo heb je iedere dag tastbaar plezier van je favoriete kiekjes.

3. Strakke metamorfose

Ook zakelijk gezien zijn er leuke dingen te doen door online om te zetten in offline. Geef  je kantoor bijvoorbeeld een metamorfose met een serie professionele afdrukken van de mooiste infographics uit een campagne of jaarverslag. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden en het ziet er nog strak uit ook!

4. Facebook-boek

Ook je Facebook-activiteiten tastbaar maken kan interessant zijn. Waarom? Omdat je zo, in minder dan een kwartiertje, een compleet verslag hebt van bijvoorbeeld die geweldige reis, die speciale dag of dat geslaagde event, inclusief de mooiste foto’s en de leukste reacties.

Er zijn kortom mogelijkheden genoeg om je waardevolste online ervaringen om te zetten in creatieve, hoogwaardige producten. Kwestie van het beste van twee werelden combineren!

0 Shares:
1 comment
  1. dat is een mooie lijst, als aanvulling zou ik daar nog foto’s op dibond of op aluminium aan willen toevoegen. De nieuwste trend zijn foto’s op hout. Kijk voor mooie voorbeelden op canvasfoto.nl

Comments are closed.

Dit artikel is 4.426 keer gelezen