Ergens een jaar geleden probeerde ik If This Then That. Ik hoorde mede – coco’ers erover tweeten en wilde natuurlijk niet achterblijven. Ik bekeek de recepten, probeerde er een paar uit en het smaakte naar meer. Ik was hooked.

IFTTT is dé ALS functie van het web. En in tegenstelling tot de ALS functie van Excel, hoef je niet echt na te denken wat je precies wilt. Er staan al genoeg formules onder de naam ‘recepten’ voor je klaar. Ik deel graag de vijf recepten die mijn leven een stukje mooier maken met je.

Instagram als native Twitter pics

Als je een foto op Instagram plaatst, dan mag hij in de vorm van een foto op Twitter. Lees: niet met een stom linkje waar de lezer op moet klikken zodat er een nieuw venster opent waar je foto te zien is: bah. Met dit recept verschijnt je foto als native Twitterbeeld in je tijdlijn. Superfijne functie dus. Je hoeft niets meer te doen. Hebben, aanzetten, houden deze functie.

Een regenjas of geen regenjas

De herfst komt eraan: het moeilijkste seizoen voor je kledingkast. De vraag van deze maand is vooral: trui, shirt, regenjas of geen regenjas. Het recept dat je een notificatie geeft wanneer het gaat regenen is dus geen overbodige luxe, maar gewoon handig. Aanzetten die hap.

Download SoMe foto’s naar je Dropbox

Download je foto’s van Facebook, van Instagram, foto’s waarin je bent getagged of gewoon standaard alle foto’s die je met je Appeltje of Android phone maakt direct naar je Dropbox. Altijd handig zo’n back-up van je foto’s!

Mute Android wanneer je aankomt op kantoor

Nooit meer schaamrood op je wangen als je telefoon af gaat tijdens een meeting. Dit recept zet je ringtone gewoon automatisch uit als je op kantoor bent – natuurlijk heeft dit recept vooral zin als je vaker wél dan niet op dezelfde locatie werkt. Handig voor de kantoorbeesten onder ons.

Van Feedly naar je Pocket

Soms scroll ik door Feedly, lees een mega sterke kop, wil klikken, ontvang een mailtje en… weg ben ik. Afgeleid en geen tijd meer om dat veelbelovende artikel te lezen. Misschien is het artikel wel heel teleurstellend, maar als ik niet klik, zal ik het nooit weten. Daarom fijn: klik in Feedly op ‘ later lezen’ en IFTTT gooit het artikel in je leeslijstje van Pocket, Google Drive of Evernote.

Meer lekkere recepten…

Stuur automatisch een sms naar het thuisfront als je van werk vertrekt | Wijzig de achtergrond van je Android telefoon elke dag automatisch naar de NASA Astronomy foto van de dag #voorallesterrennerds | Date om te janken? Je hoeft niet meer te wachten op een telefoontje. Als je ook een Android watch hebt, dan bel je jezelf gewoon #Excusé | Met oudjaar – ja ik weet het, dat duurt nog even – waarschijnlijk ruim voor 0:00 tot niets meer in staat omdat de champie iets te vroeg gepopt is? No worries. Met dit recept zet je jouw nieuwjaarswens vast klaar.

Ook zo’n IFTTT fan? Deel hieronder jouw favoriete recept(en).

0 Shares:
1 comment
  1. Hoi Farah,

    Dit heb ik afgelopen week ontdekt, ideaal die combinatie tussen Instagram en Twitter.
    Ik maak al een tijdje gebruik van IFTTT maar dit recept kende ik nog niet.

    Groet Mike

Comments are closed.

Dit artikel is 4.695 keer gelezen