In de keuken moet het altijd maar makkelijker, sneller en leuker. Connected keukenapparaten komen eraan! Ze beloven ons gezonder en beter te laten koken. Wie houdt van gadgets moet zeker dit artikel lezen!

Wie kent Toon nou niet, de slimme thermostaat waarmee je energie kunt besparen (als je tenminste je gedrag aanpast). En Nest, die veel meer is dan een thermostaat. Nest is een van de kindjes van Google, euh, Alphabet en je kunt er van alles aan verbinden: lampen, huishoudelijke apparatuur en zelfs je auto. Da’s allemaal leuk en aardig, maar ik wil zo graag iets dat mijn tijd in de keuken aangenamer maakt! Koken duurt mij namelijk vaak veel te lang, dus als het slimmer, leuker, efficiënter en beter kan, graag.

Veel slimme keukenapparaten zijn nog in ontwikkeling, maar eentje is al een tijdje op de markt: de slimme koelkast, eentje met een computer en internetverbinding. Zo slim vind ik dat eigenlijk niet. Je kunt een computer tegenwoordig overal in stoppen, nietwaar? Zelfs in je broekzak. Maar de echt connected keukenapparaten komen eraan! Ik zet de 6 meest veelbelovende voor je op een rijtje. Als je een nieuwe keuken moet kopen, weet je waar je rekening mee moet houden (want weggewerkt zijn ze nóg mooier).

Drop kitchen scale

Denk niet dat dit alleen een handige weegschaal is die op de gram nauwkeurig weegt, het blijkt ook een apparaat dat je stap voor stap meeneemt in je recept. En het doet nóg meer! Stel, je bent met een recept bezig maar ontdekt dat je net te weinig hebt van een ingrediënt. Balen! Drop kitchen scale helpt je door het hele recept te herberekenen en de andere hoeveelheden automatisch aan te passen. Geen gereken en gegok meer dus. Hebben!

iGrilliGrill

Grillen kan nog best lastig zijn. Je moet op precies het juiste moment je stuk vlees of groente van de grill afhalen, anders is het mislukt. De iGrill gaat je daarbij helpen. Je stopt de stekker in je stuk vlees of groente, vertelt de app wat je daar hebt liggen en je krijgt vanzelf een waarschuwing als het klaar is. Geen keukens vol rook meer doordat je de tijd vergeten was, fijn!

HAPIfork

Hapifork

Ik ben kampioen snel eten. Ik kan gewoon niet afremmen als dat overheerlijke eten voor me staat en ik supermegaveel honger heb. Maar ja, gezond is het niet. HAPIfork belooft de oplossing te hebben. Deze elektronische vork waarschuwt je als je te snel eet. En uiteraard kun je alle verzamelde data over het aantal happen per minuut etc. bekijken en jezelf dus monitoren. De vraag is alleen of ik me iets van die waarschuwingen (trillingen en een lampje) aan zal trekken.

Neo Smart Jar

Deze voorraadpot is het begin van een mooie ontwikkeling: dat jou verteld wordt wat bijna op is of over de datum en wat je dus moet kopen. Deze pot maakt daar een begin mee door precies dat te doen, maar dan alleen voor wat je in die pot stopt. Een bijbehorende app geeft je alle informatie over de inhoud. Handig, maar ik wil eigenlijk iets voor mijn hele voorraadkast!

Smartypans

Deze letterlijk slimme pannen doen het denken voor jou. Een Smartypan vertelt je de warmte, vochtigheid en het gewicht van wat in de pan ligt. Met een geïntegreerde receptenapp geeft het een seintje via je app als je voldoende van een bepaald ingrediënt in de pan hebt gegooid en ook wanneer de temperatuur te hoog is.

Anova precision cookerAnova Precision Cooker

Sous vide, oftewel vacuümgaren? Ik heb dat nog nooit geprobeerd. Het houdt in dat je je vlees, vis en groenten in een vacuümzak doet en ze in een pan heet water van precies de goede temperatuur laat garen. Het eten zou hierdoor smaakvoller worden en een betere textuur hebben. Oké, dat klinkt goed! De Anova Precision Cooker biedt jou en mij de mogelijkheid om te vacuümgaren. Je klemt het apparaat aan je pan water, doet je eten in een zak in de pan en laat het apparaat zijn werk doen. Heel cool, ben benieuwd of ik het verschil zou proeven met een gewoon gekookt gerecht!

Misschien wordt mijn keuken in de toekomst (over 10 of 20 jaar) wel helemaal overgenomen door een robot die al deze functionaliteiten in zich heeft! Zou dat even handig zijn…

Geschreven door: Natalie Hensen

0 Shares:
Dit artikel is 5.430 keer gelezen