6 Weken vakantie, heerlijk, maar wat heb ik eigenlijk gemist? Wat is er allemaal gebeurd op het web? Snel bijlezen!

Als je na 6 weken vakantie eindelijk weer de digitale snelweg van het internet betreedt in al zijn verschijningsvormen ben je natuurlijk wel benieuwd wat je allemaal gemist hebt. “Had je dat niet op je vakantieadres kunnen bijhouden?” hoor ik je vragen. Nou nee, dat is wat lastig in China. Google, Twitter, Facebook, Instagram: allemaal niet bereikbaar. Dus nu maar snel bijlezen.

LinkedIn komt met makkelijker berichtensysteem

LinkedIn heeft een nieuwe look and feel gecreëerd voor het sturen van berichten naar je contacten.
Met de uitleg dat het zo allemaal makkelijker moet worden om even een bericht te versturen. Je ziet bijvoorbeeld meteen de conversatiegeschiedenis die je met een bepaald contact hebt. Inderdaad een stuk overzichtelijker dan de eerdere manier om berichten te sturen op LinkedIn. Je kunt ook emoticons gebruiken, al heb je die in zakelijke conversaties misschien wat minder nodig. Wel mooi dat je ook foto’s en documenten kan toevoegen. Daarvan zie ik wel het nut bij een zakelijk gesprek.

Facebook ontvangt 1 miljard actieve gebruikers op 1 dag

Daar hoorde ik dan in ieder geval niet bij. Maar wow, wat een cijfer. Even voor de goede orde, dat is dus 1 op de 7 mensen ter wereld. Op maandag 24 augustus is de nieuwe mijlpaal bereikt, meldt Mark Zuckerberg van Facebook.

Nog ander Facebook nieuws: Facebook doet een test met een nieuwe virtuele assistent: M. Met deze assistent kijkt Facebook naar de concurrentie, denk aan Siri en Google Now. Met de chatfunctie in Facebook messenger kunnen testers vragen stellen aan M. De nieuwe assistent zal langzaam uitgerold worden als de test is afgerond.

Twitter schaft limiet af bij DM-berichten

Ja, dat weten jullie natuurlijk allemaal wel, maar voor mij is dat dus gemist nieuws! Als je een privébericht verstuurd via Twitter zit je niet meer vast aan de beperking van 140 tekens. Dat maakt een conversatie wel wat makkelijker.

Meerkat voegt hashtags toe

Meerkat voegt hashtags toe, zodat je eenvoudig filmpjes over je eigen interesses kan vinden. Met het toevoegen van een hashtag in de titel van jouw stream kom je volgens Meerkat bovenin de app te staan bij de user generated feed.

Meerkat introduceert deze nieuwe feature om meer een community gevoel te creëren en het makkelijker te maken om je weg te vinden in alle beschikbare informatie.

Whatsapp heeft 900 miljoen actieve gebruikers

Whatsappen kon dus wel prima in China. Mijn foto’s waren in no time in Nederland te bewonderen. Niet gek dus dat Whatsapp populairder is dan ooit. Er wordt soms wat gemopperd over de stroom berichten die je te verwerken krijgt, maar daar moet iedereen op zijn manier mee omgaan. In ieder geval zijn er nu 900 miljoen actieve gebruikers en het lijkt erop dat de 1 miljard dit jaar nog gehaald wordt.

Instagram stapt af van het vierkante fotoformaat

Xaviera Ringeling heeft hier op 42Bis al aandacht aan besteed. Vreemd dat er in eerste instantie gekozen is voor een vierkant fotoformaat denk ik dan. Er is geen fototoestel of smartphone die een vierkante foto neemt. Dat zelfde geldt ook voor de profielfoto’s op social media. Misschien begrijp ik het gewoon niet zo goed. Fijn dat Instagram nu in ieder geval de mogelijkheid biedt om andere formaten te gebruiken.

Windows 10

We kunnen gratis updaten naar Windows 10 en als ik de geluiden mag geloven, hebben veel mensen in Nederland dat al gedaan. Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen. Kan ik gewoon over gaan, zonder dat dat problemen gaat opleveren? Ik hoor het graag van je.

Het nieuwe logo van Google

Google-nieuw-324x235Over smaak valt te twisten en iedereen lijkt een mening te hebben over het nieuwe logo van Google. Doordat steeds minder mensen internet gebruiken via de computer en er steeds meer gebruik wordt gemaakt van smartphone en tablet is het niet meer dan logisch dat Google nu een strakker en eenvoudiger logo heeft. Het nieuwe lettertype is op elk device even duidelijk.

Google heeft ook een webpagina gemaakt voor de chat-app van Hangouts. Handig dan hoef je niet meer verplicht naar Gmail og Google+.

Wat heb ik nog meer gemist? Ik hoor het graag!

P.S. Ik lees net dat Google bezig is met een aangepaste versie van de Google Play Store voor China, dus misschien dat het in toekomst beter gaat met dat bijblijven in China.

0 Shares:
Dit artikel is 5.210 keer gelezen