Op Facebook zijn we allemaal blij, is ons leven fantastisch en is er maar één echte reactiemogelijkheid: dát…vind ik leuk! Dat leidt tot de rare situatie dat verdrietige updates, ook likes krijgen en dat je nooit eens kort, krachtig en zonder al te veel moeite kunt laten weten dat je iets helemaal niet kek vindt. Maar die tijden zijn binnenkort voorbij.

Tijdens een “Town hall Q&A” van Facebook-bobo Mark Zuckerberg, liet de grote dislike-knop-tegenstander vandaag weten dat:

Mensen vragen al jaren om een Facebook dislike-knop. We hebben je eindelijk gehoord en we werken eraan.

*Dislike* de downvote

Zuckerberg was altijd tegen de knop omdat hij niet wilde dat Facebook een soort Reddit zou worden, waar updates worden “ge-downvote”. Maar daar komt the Zuck nu van terug, voornamelijk omdat hij mensen de mogelijkheid wil geven om meer empatisch te kunnen zijn. Een post met de melding van slecht nieuws hoeft dan geen gedwongen likes meer te ontvangen (als de reageerder gewoon even de tijd niet heeft om een prachtige boodschap te schrijven), maar kan dan met een meer passende emotie worden begroet.

Maar hoe heet het dan wel?

Hoe de nieuwe knop gaat heten is nog niet duidelijk. Zuckerberg benadrukte ook tijdens de Q&A dat hij nog steeds tegen het downvoten is. Dikke kans dat het dus helemaal geen dislike-knop wordt, maar eerder een aaaw-dat-zuigt-voor-je-knop. Hoe het ook zit, Facebook zal eindelijk ruimte gaan bieden aan meer dan blije emoties.

Goede toevoeging?

Wat vind jij? Is de like-button voldoende? Of ben je ook wel toe aan een extra mogelijkheid? En welke emotie zou jij in een knop willen zien?

0 Shares:
Dit artikel is 11.439 keer gelezen