Google wil de wereld overnemen, daar waren we al achter. Dat werd duidelijk door de ontwikkeling van nieuwe producten. Die waren alleen niet echt te rijmen met de core business van het bedrijf: de zoekmachine. Met de transformatie naar Alphabet komt daar verandering in. 

Larry Page kondigde aan dat Google verder gaat met een andere organisatiestructuur. Samen met Sergey Brin begint hij een nieuw bedrijf, Alphabet. Alphabet inc. is een collectie van bedrijven en vervangt daarmee Google inc. Google, de zoekmachine, kan zich door deze nieuwe indeling weer volledig richten op search. En dat gaat gebeuren onder leiding van Sundar Pichai, de nieuwe CEO van Google.

Vrijheid om verder te ontwikkelen

Alphabet geeft Page en Brin de vrijheid om verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te ontdekken. Een goeie zet als je het mij vraagt. Ze hebben in de afgelopen tijd veel aankopen gedaan en veel uiteenlopende dingen ontwikkeld die soms weinig met elkaar te maken hebben. Binnen een bedrijf is het lastig om dan nog samenhang te behouden. Binnen die nieuwe structuur kunnen ze ongestoord verder gaan met ontdekken en ontwikkelen. Met Alphabet kunnen ze producten als de contactlens Life Sciences en de zelfrijdende auto’s individueler managen.

De naam

Page over de oorsprong van de nieuwe bedrijfsnaam:

“We liked the name Alphabet because it means a collection of letters that represent language, one of humanity’s most important innovations, and is the core of how we index with Google search! We also like that it means alpha‑bet (Alpha is investment return above benchmark), which we strive for! I should add that we are not intending for this to be a big consumer brand with related products—the whole point is that Alphabet companies should have independence and develop their own brands.”

Lees de volledige aankondiging

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 6.662 keer gelezen