Carrot introduceerde eerder deze maand een Mac-versie van de weer-app. Reden dus om de iOS-app weer eens af te stoffen, aangezien deze ook wat leuke updates kreeg met de komst van haar grote zus.

Wie is Carrot?

Misschien dat je Carrot al kende van de bijdehante en licht sadistische to-do-app of afval-app. Ik heb deze nooit gebruikt omdat ik hem (haar eigenlijk, Carrot is een vrouw) echt te duur vond: € 3,99 per stuk. Ik kwam op het idee om over de Carrot Weather app te schrijven door het bericht van The Next Web dat Carrot met een variant voor de Mac kwam. Voor bijna 10 euro maar liefst! Voor mij minder interessant aangezien ik de weersvoorspellingen alleen op mijn mobiel bekijk.

En dan nu het weer, mede mogelijk gemaakt door weerstation Forecast met de robothumor van Carrot.

Carrot doet zoals gezegd niet aan gratis apps. De prijzen variëren van bijna 4 euro voor de iOS-app tot bijna een tientje voor de Mac-app. Ik ben er helemaal voor om te betalen voor een goede app. Of voor apps die wat toevoegen; die het leven makkelijker of leuker maken. Bij gratis betaal je altijd met iets anders, zoals je persoonlijke gegevens. Carrot is in de loop der tijd overigens wel verhuisd van de ‘voorpagina’ van mijn telefoon naar mijn berichtencentrum. Als ik meer wil weten moet ik naar de laatste pagina op mijn iPhone swipen.

Back to the future

Met de introductie van haar grote zus is het vooruit- of terugkijken voor het weer aan de app toegevoegd. Ontzettend leuk bedacht en volgens mij ook behoorlijk uniek voor een weer-app. Nu snap ik ook wel dat terugkijken niet zo interessant is als het om het weer gaat, maar toch. Het kan soms best aardig zijn om te zien hoe het weer vorig jaar was op je verjaardag. Lang verhaal kort: je kan tot 70 jaar terugkijken en 10 jaar vooruit. Best grappig om te testen of Carrot een beetje goed in de toekomst kan kijken.

Humor?

Of Carrot humor heeft moet iedereen natuurlijk zelf bepalen. Voor de een is een glimlach voldoende, de ander doet het niet voor minder dan rollend over de vloer gaan. Zelf vind ik Carrot wel grappig. Ze is in ieder geval anders. Een apart type. Gelukkig levert dat vaker wel dan niet een glimlach op. De bijhorende plaatjes maken het vaak nog grappiger. Mijn favoriet is de opmerking ‘It’s a beautiful sunny day! Ha ha, just kidding. It’s raining.’ Dat maakt die nare regen toch wat dragelijker. Het is zeker beter dan de opmerking ‘lekker voor de tuin’.

Carrot Weather app

€ 3,99 valt best mee voor deze bijdehante tante

Carrot is in ieder geval redelijk accuraat, wat je niet van alle weer-apps, -mannen en -vrouwen kunt zeggen natuurlijk. En je krijgt een dagelijkse glimlach, zelfs als het #%&**#-weer wordt.

Ze kan het misschien beter zelf vertellen:

Downloaden

Carrot Weather kost € 3,99 en kun je hier downloaden voor iPhone.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 51.973 keer gelezen