Vanaf 1 augustus gaat Buffer, een social tool om je netwerken te beheren, gefaseerd de Suggestions functie uitschakelen. Een functie die veel werd gebruikt voor content curatie.

Deze aankondiging van Buffer wordt door de één wat beter ontvangen dan door de ander. Het bericht leverde ruim 200 reacties op. Sommigen beweren ervan tot tranen gebracht te zijn, anderen proberen met Buffer mee te denken en een oplossing te verzinnen.

Tekortkomingen Buffer Suggestions

Als je het Suggestions gedeelte van Buffer bezoekt, krijg je de melding dat de functie uitgefaseerd wordt. Met deze functie schotelde Buffer je kant en klare berichten voor om te delen via social. In een blog geeft Buffer aan dat Suggestions niet optimaal werken. Zo was het bijvoorbeeld alleen in het Engels beschikbaar en zaten er slechts een paar onderwerpen in. Buffer geeft zelf een aantal tips voor andere tools voor content curatie: ContentGems en Panda. Het volledige lijstje met tips vind je bij Buffer en in de reacties. De meest simpele lijkt overigens het handmatig toevoegen van de content feeds aan de eigen feeds in Buffer.

Pensioenplan van Buffer

Zelf gebruik ik Buffer ook voor het inplannen van posts en zo nu en dan gebruik ik iets uit de Suggestions. Vaak niet eens om te delen, maar gewoon om te lezen. Eind augustus gaat Suggestions definitief met pensioen. ‘Missen’ is natuurlijk een groot woord, maar ik vind het wel zonde dat de suggesties nu geschrapt worden. En jij? Ga jij ze missen, of heb je al iets nieuws gevonden?

0 Shares:
Dit artikel is 10.508 keer gelezen