Heb jij dat ook, dat je vaak niet toekomt aan het lezen van alle artikelen die je ‘voor later’ bewaart? Misschien is de nieuwe feature van Pocket, waarmee artikelen aan je voorgelezen worden, dan iets voor jou. Op die manier kun je, ook tijdens autorijden, koken of hardlopen, informatie tot je nemen.

De text-to-speech feature is beschikbaar in de nieuwe update van de iOs app. Ga naar het artikel dat je wilt lezen/horen en kies via de knop ‘⋅⋅⋅’ rechtsonder voor Luisteren (TTS). Je kunt op elk moment overschakelen op voorlezen, ook als je al halverwege bent. Je kunt paragrafen overslaan en de voorleessnelheid aanpassen.

De oplossing!

Ik kom nooit toe aan het lezen van alle artikelen die ik opsla, ‘lees later’ draait vaak uit op ‘lees nooit’. Met deze voorleesfunctie zou hier zomaar verandering in kunnen komen! In de aankondiging van Pocket staat dat de app de taal van het artikel herkent en dus in alle talen voorleest. Ik was benieuwd dus probeerde het uit.

Voor als je wilt slapen

De manier waarop het wordt voorgelezen zal er niet voor zorgen dat je de informatie ook echt tot je neemt. De monotone stem, die klinkt als Google Translate, doet je snel afdwalen en indoezelen. Het is natuurlijk geen audioboek waarin het verhaal op een prettige en levendige manier wordt voorgedragen. Dat zou ook niet haalbaar zijn voor Pocket en is ook niet het doel van de feature. En het oplossen van slaapproblemen hebben ze waarschijnlijk ook niet voor ogen. Ik heb overigens nog nooit een audioboek geprobeerd, dus geen idee of ik daar wel wakker bij zou blijven.

Leuke feature, niet voor alle content

Mijn conclusie: het is handig als je meer wilt lezen van wat je hebt bewaard. Zorg wel dat je tijdens het luisteren dingen doet waar je geen denkvermogen voor nodig hebt maar wat je wel wakker houdt. Zoals fietsen of aardappelen schillen.

0 Shares:
Dit artikel is 6.885 keer gelezen