Ga je op vakantie of moet je nog boeken?  Waar ga je heen en hoe, welke accommodatie kies je, wat neem je mee – blijf rustig ademen – wat ga je doen, hoe zit het met de taal? Stress! Gelukkig hebben wij een paar handige apps voor een rustig begin van je vakantie.

Als je na het lezen van dit artikel iets hebt van “Nee! Jullie zijn een hele handige app vergeten!” Laat het ons dan weten in een reactie. Altijd leuk. Aanschaffen van apps is gemakkelijk. Je betaalt met je Paypal-account, Google Play Card of creditcard.

Kies waar jouw reis naar toe gaat!

Heb je nog geen idee waar jouw reis naar toe gaat? Met de app van TripAdvisor (gratis) kun je ideeën opdoen dankzij miljoenen reizigersbeoordelingen. Je vindt de goedkoopste vluchten en beste hotels voor de topbestemmingen! Zo geniet je van een perfecte vakantie.

Plan jouw bezoek in detail

Wil je alle bezienswaardigheden van je vakantiebestemming bezoeken maar zie je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer? Download dan GetYourGuide (gratis) en sla online alvast aan het verkennen. Ideaal! Je hoeft geen foldertjes meer te verzamelen, maar je kiest uit één of meer van de duizenden dingen die je kunt doen én – helemaal handig – boekt direct tickets of tours. Ook worden de meningen van eerdere reizigers getoond. Zo kom je er gelijk achter of je linea recta tickets moet boeken of een bezienswaardigheid beter kan overslaan!

Vergeet niets meer!

Vergeet jij bijna altijd iets in te pakken wanneer je op vakantie gaat? Zo herkenbaar, maar dat hoeft niet meer! Met PackPoint reisinpaklijst (gratis) wordt je bagage haast voor je ingepakt. Het enige wat je moet doen is het invoeren van de plaats waar je naar toe gaat, de vertrekdatum en het aantal overnachtingen. Vervolgens krijg jij meteen een inpaklijst speciaal voor jouw bestemming. Vink het lijstje af terwijl je inpakt en je vergeet niets meer!

Eenvoudig je vlucht halen

Heb je er moeite mee om op tijd op het vliegveld te zijn? Dan is Flightboard (€2,99) perfect voor jou! Met deze app heb jij een aankomst- en vertrekbord op je telefoon. Het is mogelijk om de vluchten van meer dan 1400 luchtvaartmaatschappijen te bekijken en je kunt de gegevens zelfs delen via Facebook, Twitter of e-mail.

Blijf online

Vakantie of niet, die smartphone nemen we gewoon mee. Je moet toch wat als je wacht op het vliegveld, in het vliegtuig, je je verveelt in het hotel, je verdwaald bent, je direct foto’s wilt delen – er is altijd een reden om je telefoon niet thuis te laten. We zijn gewend constant online te zijn. Maar blijf je met dit gedrag doorgaan in het buitenland, dan kom je voor een schrikbarend hoge telefoonrekening te staan. Gelukkig zijn er in de meeste landen genoeg Wi-Fi-punten te vinden zodat jij even snel online kan. Met de WiFimaps and offline map (€3,32) krijg je direct alle Wi-Fi hotspots in de buurt te zien maar heb je ook offline toegang tot kaarten van alle landen ter wereld!

Rekenen, rekenen en nog eens rekenen

Is de Euro niet de munteenheid van het land waar je heen gaat? Dan is het handig om in de gaten te houden wat de wisselkoers is, anders kan je bankrekening aardig leeglopen. Wil je up-to-date blijven over de prijzen en precies weten wat je uitgeeft? Reken het bedrag dan om naar euro’s met de XE Currency app (gratis).

Houd jij het gezond op vakantie?

Op vakantie nemen de meeste van ons het niet zo nauw met gezond eten? Genoeg van ons doen er ook thuis niet aan, maar laten we het daar niet over hebben, we gaan immers op vakantie! Eet jij gezond en kun je echt niet zonder de beste vegetarische, veganistische of organische gerechten? Met HappyCow Healthy Eating Guide (€3,20) kun jij restaurants in de buurt zoeken die precies weten wat jij nodig hebt!

Wat bedoel je?

Het is een feit dat niet iedereen even goed Engels spreekt en in het buitenland kan dit tot lastige situaties leiden. Hoe moet je zeggen wat je bedoelt als je elkaar niet begrijpt? Dit kan natuurlijk met gebaren, maar waarom moeilijk dan als het makkelijk kan met Point It (€2,39)! Deze app bevat honderden foto’s van onder andere eten, transportmiddelen en accommodaties. Wijs naar de foto om duidelijk te maken wat jij wilt zeggen of vragen. Handig en hilarisch om te gebruiken, al zeggen we het zelf!

Ik zie, ik zie.. wat jij niet ziet

Er zijn genoeg landen waar het ons best makkelijk wordt gemaakt. Er staan Engelse benamingen op verkeersborden en wegwijzers. Maar soms heb je ook een gevalletje… “wat?” Download dan Google Goggles (gratis) en richt de camera van je telefoon op al die onbegrijpelijke bordjes. Vervolgens krijg je onmiddellijk een vertaling te zien. De app werkt ook bij kunstwerken, schilderijen of QR-code. Dan ontvang je onder andere informatie over het object (als het in de Goggles database staat) De app vertaalt teksten uit diverse talen zoals Engels, Duits, Spaans, Frans, Portugees of Russisch. Let op: Google Goggles kun je niet offline gebruiken.

Gedraag je als een local

Vind je het leuk om de toerist uit te hangen op minder toeristische plekken van een stad? Met Spotted By Locals (€3,59) heb je alle tips en adviezen van lokale inwoners op één plek. Bezoek de leukste barretjes, lekkerste restaurants en geheime plekjes van de stad. Zo maak je van jouw reis een unieke ervaring!

En… zijn we nog apps vergeten die jij het liefst gebruikt als je op vakantie gaat?

0 Shares:
Dit artikel is 11.281 keer gelezen