Facebook is gestart met een proef waarbij video’s op het sociale netwerk van reclame worden voorzien. Gebruikers krijgen na het kijken van een video Suggested Video’s aangeboden, waartussen reclames staan. Adverteerders gaan pas betalen wanneer hun filmpje minimaal 10 seconden is bekeken. 

Daarnaast zijn er geruchten dat Facebook aan de slag gaat met een streaming muziekvideodienst.

Hoewel de streaming dienst dus nog vooral in het geruchtencircuit bestaat, is Facebook volgens The Verge wel al in gesprek met UMG, Sony en WMG. De streamingdienst moet gefinancierd worden met advertenties en direct gaan concurreren met YouTube.

Goed voor makers

De proef met advertenties bij native Facebook video is inmiddels al van start gegaan in de Facebook iPhone app. Voor videomakers, betekent dat dat zij nu de mogelijkheid hebben om in te cashen op de 4 miljard dagelijkse views die Facebook zegt te genereren.

Voor deze proef werkt Facebook samen met o.a. Fox Sports, Funny or Die en Tastemade, voor de productie van de video’s. De komende maanden wordt de proef uitgebreid naar Android en uiteindelijk ook de desktop.

Inkomsten

Voor merken én voor makers is het dus goed nieuws dat Facebook hen in staat stelt om daar de vruchten van te plukken. Naar verluid houdt Facebook 45% van de inkomsten in eigen zak, maar betaalt dus 55% uit aan de makers. Maar dat is nog altijd beter dan 100% van niks.

0 Shares:
Dit artikel is 5.128 keer gelezen