Gebruik je Google Chrome en/of een smartphone die op Android draait? Dan heeft Google nu een plek voor je gemaakt waar je je wachtwoorden kunt beheren. De wachtwoordendienst werd stilletjes uitgerold tijdens het recente Google I/O-event

Wachtwoorden die je in Chrome gebruikte, werden sowieso al over verschillende devices heen gesynchroniseerd. Maar op passwords.google.com, kun je die wachtwoorden nu ook nog gemakkelijk beheren en – indien nodig – bekijken. Heel handig, als je weer even wilt weten wat voor wachtwoord je voor service X of Y nou weer had bedacht. Klik op het oog om je wachtwoord te bekijken.

Inloggen met 1 klik

Naast het beheren en bekijken van je wachtwoorden, biedt Google ontwikkelaars en gebruikers nu de mogelijkheid om gebruik te maken van Google Smart Lock. Heb je de nieuwste versie van Google Play draaien op je telefoon of tablet, dan worden daarmee ook wachtwoorden voor apps gesynchroniseerd. Gebruikt een app-ontwikkelaar de nieuwe API voor wachtwoorden, dan kun je een app downloaden en met één klik inloggen (als je al in bent gelogd op de site van de app-ontwikkelaar).

smart-lock-password-netflix-2

Denk bijvoorbeeld aan Facebook: ben je al ingelogd op Facebook en download je de app, dan hoef je in dit geval dus niet meer je inloggegevens op te geven op je telefoon, maar kun je met één klik op de knop inloggen. En andersom werkt het ook: ben je ingelogd op de app en surf je naar Facebook in Chrome, dan kun je wederom met één klik inloggen op Facebook.

Snel en gemakkelijk

Google passwords is daarmee niet alleen handig omdat je je wachtwoorden kunt beheren en bekijken over verschillende devices heen, maar ook omdat het je tijd bespaart. Dat gepriegel op je telefoon (vooral een nieuwe telefoon) wanneer je weer eens op allerlei diensten moet inloggen, zal hopelijk op korte termijn afgelopen zijn. Duimen dus maar dat ontwikkelaars zo snel mogelijk gebruik gaan maken van de nieuwe API.

BRON

0 Shares:
Dit artikel is 7.187 keer gelezen