Stel je voor; je bent ergens waar je nog nooit bent geweest en je wilt even snel een hapje eten. Wat doe je? Open je Google om te kijken wat er in de buurt is? Best lastig als je geen idee hebt waar je eigenlijk bent.

De oplossing; zoeken met foto’s

In het kader there’s an app for that is er PHIND om je te helpen. Een app die informatie zoekt over je omgeving met behulp van een foto. Het is in eerste instantie bedoeld om meer te weten te komen over toeristische bezienswaardigheden en wat er in de omgeving nog meer te doen is. Maar minstens zo handig als je gewoon ergens bent waar je nog niet eerder geweest bent in eigen land en je wilt weten waar je een hapje kan eten.

Hoe werkt het

Je maakt een foto en PHIND zoekt, en vindt, wat er allemaal in de buurt is. Ontzettend handig op vakantie of als je voor het eerst in een nieuwe plaats bent. Of als je meer wilt weten over de plek waar je je bevindt.

De bronnen en het resultaat

Phind werkt voor foto’s van gebouwen, attracties of locaties en maakt gebruik van onder andere informatie die te vinden is op Wikipedia, Yelp, Tripadvisor en Foursquare. Het resultaat is een mooie samenvatting opgedeeld in tips, reviews en andere interessante plaatsten die in de buurt van jouw foto te vinden zijn.

In eerste instantie voor toeristische uitstapjes

Super handig op vakantie natuurlijk, zeker tijdens je eerste ontdekkingsdag. Je bent niet meer afhankelijk van die aardige of minder aardige persoon achter de receptie van je hotel. Je hoeft niet meer al die boekjes met toeristische informatie mee te slepen. Je smartphone is je superhandige alles in 1 reisgenoot, waar je ook heen gaat.

Ook leuk in eigen land, stad of dorp

Hoe vaak ontdek je nieuwe dingen in je eigen stad? Bijna nooit. Het meeste is er ‘gewoon’. Met PHIND kun je ook nieuwe dingen in je eigen land, stad of dorp ontdekken. Mooie stukjes waar je eigenlijk nooit op gelet hebt, maar op weg naar de supermarkt of je werk zo aan voorbij loopt, fietst of rijdt.

Met PHIND word je met behulp van een foto nog makkelijker een goed geïnformeerde ontdekkingsreiziger, zelfs in je eigen omgeving.

Downloaden

PHIND is vooralsnog alleen voor iPhone, gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 41.971 keer gelezen