Opnieuw commotie rondom app Tinder. Maar liefst 42% van de populaire dating-app gebruikers is geen vrijgezel, aldus GlobalWebIndex. Daarvan is minstens 30% getrouwd. Niet waar! Tinder uit felle kritiek op de cijfers. 

Na de presentatie van het GWI rapport ontstond commotie alom! Veroordelende reacties flitsten voorbij op sociale media in binnen- en buitenland. Met lede ogen (niet echt, maar het klinkt wel leuk) keek ik het even aan en ja hoor, vandaag komt Tinder zelf met een reactie. En die wil ik jullie niet onthouden.

Waar het om gaat

GlobalWebIndex presenteerde op het eerste gezicht schokkende cijfers na onderzoek onder meer dan 40.000 Tinder-gebruikers. Zo is ‘maar’ 54% vrijgezel, en maar liefst 30% van de gebruikers getrouwd.

o-TINDER-STATS-1 42bis

Statistieken

Een woordvoerder van de app uit felle kritiek op het onderzoek van GlobalWebIndex en vertelt aan de Guardian dat haar eigen cijfers de conclusies van GWI sterk tegenspreken. Alleen al in de UK kunnen de statistieken niet correct zijn. Het bedrijf doet aannames zonder enige toegang te hebben tot werkelijke gegevens van -wereldwijd- miljoenen app gebruikers, aldus de woordvoerder.

“De grootste groep gebruikers op Tinder, meer dan de helft van de totale database, is in de leeftijd van 18-24 jaar. Volgens officiële Britse statistieken is meer dan 93% van de inwoners in de UK in die leeftijdsgroep nooit getrouwd geweest.

Zonder de gegevens van onze gebruikers prijs te geven, moet simpele logica onthullen dat het onmogelijk is dat de claims van GWI kloppen. Hun methode lijkt ernstig en fundamenteel onjuist. “

Wist je datjes

Mannen swipen het meest, 60% tegen respectievelijk 40% van de vrouwen. Sinds de start van de app in 2012 is hij 50 miljoen keer gedownload. Op een willekeurige dag worden er 26 miljoen matches gemaakt. Sinds de lancering is er al 1,6 miljard keer geswiped.

Al eerder kwam de app negatief in het nieuws. Zo staat zij bekend als verslavende app, goed voor snelle liefde en seks. Dat 30% van de gebruikers ook nog eens getrouwd is, doet het imago van Tinder geen goed. Overigens claimt de app dat zij oorspronkelijk bedoeld is als ‘social discovery’ app. Wat mij betreft in tegenspraak met hun nieuwste dienst. De app introduceerde recent Tinder Plus, waarmee je onder andere betaalt voor meer swipes.

Vertel eens, ben jij vrijgezel, in een relatie, getrouwd en gebruik je Tinder? Wat vind jij van al deze commotie?

Bron:
The Guardian
Wired

0 Shares:
Dit artikel is 5.183 keer gelezen