Meestal gaat het goed. Maar het kan in de trein ook flink mis gaan. Voor je het weet zit je veel langer in de trein dan bedoeld. En wat doe je dan? Nou, je pakt je iPhone en gaat aan de slag met deze onmisbare apps.

Laat er geen misverstand over bestaan. Ik reis graag over het spoor. Ik zit veel liever in de trein dan in de auto. Meestal verloopt een treinreis goed, maar soms gaat het helemaal mis. Voor je het weet sta je heel lang stil. Maar ja, dat kan in de auto ook, als je in de file staat. Een extra nadeel van de auto is dat je achter het stuur steeds op moet letten. Totdat de auto’s voor je weer gaan rijden. In de trein hoeft dat niet. Daar kun je rustig met je iPhone spelen, en deze 10 apps uitproberen.

 

bodymassageRelax

Heb je er net een zeer drukke werkdag op zitten? Sta je nu tegen 4 anderen aan in de overvolle trein? Die ook nog eens 10 minuten stilstaat bij een godverlaten weiland? Relax. HOE DAN? Nou, een massage zou je goed doen. Daarvoor hoef je niet te wachten tot je je uit de trein hebt gewurmd. Nee joh, daar heb je je mobiel voor. En de app Body Massager. Door deze app trilt je mobiel zo dat het wel een massage-apparaat lijkt.

 

beingboringVerveel je lekker

Daar zit je dan in de trein. Voorlopig kun je er niet uit. Het krantje is al gelezen en van het croissantje zijn de laatste kruimels allang op. Bovendien heb je in dat geweldige nieuwe boek van Adriaan van Dis nu echt geen zin. Je verveelt je. Nou lekker toch. Doe gewoon even helemaal niets. Nou ja, als mobielverslaafde heb je natuurlijk wel dat ding in je hand. Maar daarmee kan je ook prima niets doen. Er is namelijk een app voor dit soort momenten: Being Boring. Wat voor saais je moet doen? Een stip op het scherm verplaatsen. That’s all. Saai hè.

 

bequietZorg voor stilte

Irritant hè, al die praters in de stiltecoupé. Wil je net lekker lezen, gaan twee van die dames kleppen. Boze blikken helpen niet, Sssst zeggen wel. Eventjes. Maar ja, je wilt niet steeds Ssst zeggen. Je wilt lezen. Gelukkig is daar de app BeQuiet (€ 0,99). Gewoon even instellen bij welk geluidsniveau er een Ssst moet klinken, en je kunt ongestoord lezen. Of in slaap vallen. Je hoeft niet bang te zijn dat je te hard gaat snurken, want dan klinkt er automatisch ‘sssst’.

 

smoesjesVerzin iets anders

Heeft je trein alweer vertraging? Waardoor je weer later thuis bent? Dat wordt weer bellen met je partner. Die gelooft je niet meer als je weer hetzelfde verhaal vertelt. Om ruzie te voorkomen, kun je beter doen of je ergens anders bent. In de file, in het eetcafé, op het vliegveld of in het politiebureau. De Smoesjes-app (€ 0,99) zorgt voor het bijpassende achtergrondgeluid.

 

frustrationLaat iets anders je frustreren

Raak je ontzettend gefrustreerd van die k-treinen en die eeuwenlange vertragingen? Ach, zo erg is het niet. Het kan altijd nog frustrerender. Soms kan iets zo frustrerend zijn dat je niet eens meer aan die stomme trein denkt. Dat heb je bijvoorbeeld met het spel Frustration. Wat je moet doen? Iets wat je waarschijnlijk toch niet lukt. Inderdaad, heel frustrerend.

 

skoutMaak vrienden

Reis je alleen? Je bent zeker niet de enige die dat doet. Ook vlakbij zit een alleenganger die zich vast ook aan het irriteren is als de reis weer uitloopt. Wat zou het fijn zijn om samen te mopperen. Maar dan moet je elkaar wel eerst ontmoeten. Dat kan met Skout. Via deze ontmoetingsapp kun je mensen zoeken die in de buurt zijn, ofwel in dezelfde trein zitten.

 

TrainSimuLiteRijd zelf wel door

Ach ja, de machinist kan er zelf waarschijnlijk niets aan doen dat de trein een kwartier stilstaat. Zal wel te maken hebben met een goederentrein, koperdieven, een verdwaalde zwaan of alledrie. Maar wat had je graag gehad dat de machinist nu doorreed en bleef doorrijden. Nou dan doe je dat toch lekker zelf. Met de treinsimulator Train Sim Lite waan je je heel snel je een machinist. Door deze app begin je er wel van te balen als de echte machinist weer gast rijden. Daardoor bereik je toch de eindbestemming en moet je stoppen met de simulatie.

 

traincontrolBesef hoe moeilijk het is

Je kunt je natuurlijk kwaad maken over de NS, maar gezonder is het om wat begrip te tonen. Het is immers niet zo makkelijk om zo’n sporennet te runnen en om al die vele treinen te laten rijden. Je bent van zoveel zaken afhankelijk. Andere treinen. De situatie op stations. Rode lichten. Dingen die zich op het spoor afspelen. Nee, het is best wel lastig, hoor. Ervaar het zelf maar via de app Train Control.

 

4inarowSpeel samen een spelletje

Irritant hè, dat wachten totdat de trein weer gaat rijden. Je verveelt je. Vroeger op school ging je dan met je buurleerling een spelletje spelen. Vier op een rij. Of boter, kaas en eieren. Het enige wat je nodig had, was een schriftje en een pen. Zo’n spelletje kun je in de trein ook makkelijk doen, maar dan digitaal. Gewoon even de app Vier op een rij installeren (of Boter kaas en eieren, ook altijd leuk). Doe een eerste zet en geef dan je mobiel aan je buurman of buurvrouw. Zo wordt je treinreis meteen een stuk gezelliger.

 

positiveBlijf positief

Ik weet het, het valt niet mee om positief te blijven als je al 3,5 uur in een trein zit die al 2 uur op de plaats van bestemming had moeten zijn. Maar wat schiet je op met al je negativiteit. Dat is alleen slecht voor je gezondheid. Dan kun je beter proberen er het positieve er van in te zien. Hoe je dat doet? Volg de stappen van de app Positive, en een treinreis kan je nooit lang genoeg duren.

 

Wil je nog meer onmisbare apps leren kennen? Lees dan mijn blogs

Weet jij nog een onmisbare app voor in de trein? Laat ‘t weten!

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 38.203 keer gelezen