Baal je ook wel eens van wat er allemaal op je tijdlijn in Facebook staat? Van dat gezeur van zogenaamde vrienden? Dat is helemaal niet nodig. Gebruik gewoon de macht die je hebt als keizer van je tijdlijn. 

Duim omlaag doen

Je zou zeggen dat Facebook niets voor een keizer is. Vooral niet voor een Romeinse keizer. In Facebook is namelijk alleen maar ruimte voor een duim omhoog. En niet voor een duim omlaag. Terwijl een beetje keizer toch meer wil dan alleen liken. Hij wil ook laten merken dat hij iets helemaal niets vindt. Dat kan makkelijk in Facebook. Je kunt er eenvoudig voor zorgen dat irritante informatie niet op je tijdlijn komt. Dat is ook een vorm van duim omlaag.

Ontvrienden

Als één van je Facebook-vrienden je steeds maar weer irriteert, kun je deze natuurlijk ontvrienden. Dat geeft wel even een machtig gevoel. Dat is de echte digitale duim omlaag. Maar ja, als je dat vaak doet neemt je populariteit flink af. Je hebt immers minder vrienden. Bovendien kom je er niet meer achter wat die onderdaan allemaal uitspookt. En hij ziet jouw grootse posts niet meer.

vriendenlijstVerdelen en heersen

Dan kun je beter je Facebook-vrienden verdelen. Dat is een keizer wel toevertrouwd. ‘Verdeel en heers’ is niet voor niets zijn motto. Zijn wereldbeeld bestaat uit goed en fout. Goed zijn de ‘Goede vrienden’. Fout zijn de gladiatoren, leeuwentemmers, wilde dieren, sukkels of hoe je de mensen uit de restcategorie ook noemt. Voor hen kun je in de desktop-versie van Facebook makkelijk lijsten aanmaken.

Je klikt op jouw Facebook-pagina links op Vrienden, en daarna op ‘Lijst maken’. Vervolgens geef je deze lijst de naam die je wilt. Op zich maakt het niet uit welke naam dat wordt. De vrienden die je bij ‘Goede vrienden’ plaatst worden voorgetrokken. Hun posts zie je het vaakst. En de rest komt er bekaaid van af. Wat een machtsvertoon is dat. Heerlijk!

Ontvolgen

Maar goed, niets menselijks is een keizer vreemd. Dus ook het maken van fouten. Het kan best dat één van die goede vrienden toch niet zo goed is. Omdat deze wel erg veel posts in een uur plaats. Of wel erg lyrisch kweelt over zijn kinderen. Je kunt er dan voor zorgen dat deze ‘vriend’ in een andere lijst komt te staan. Maar je kunt deze pimpel ook ontvolgen. Je moet daarvoor gewoon even op het pijltje naast een van zijn posts klikken, en dan selecteren dat je hem niet meer wil volgen. Hij merkt er niets van en blijft jou wel gewoon volgen. Wat wil je als heerser nog meer.

IkwilditnietzienFotoposts vermijden

Je kunt er ook voor zorgen dat je een bepaald soort posts van deze gast niet meer ontvangt. Bijvoorbeeld al die leuke fotootjes van die lieve snoetjes. Oh, nu weer met paraplu. Met nieuwe bril. In het theater. En meer van dat irritants. Druk dan bij zo’n fotopostje op het driehoekje. Selecteer dan ‘Ik wil dit niet zien’. Je krijgt vervolgens ook soortgelijke berichten van andere vrienden minder te zien.

Andere meningen verbergen

Deelt jouw onderdaan iets waarvan je helemaal niet bent gediend? Omdat het afkomstig is van een andere leider? Een verrader? Een of andere Brutus? Ook dan kun je makkelijk maatregelen nemen. Druk wederom op dat driehoekje, en selecteer dan ‘Alles verbergen van …’. Dan krijg je die andere mening niet meer te zien, en blijf je de baas over wat er op je tijdlijn verschijnt.

ReaactieverwijderenReacties verwijderen

Het hoogtepunt van deze tijdlijn is natuurlijk je eigen post. Je keizerlijke post. Met informatie over je avonturen. Je veroveringen. Foto’s van je hemelse kinderen, die iedereen wél wil zien. En van het bloemetje dat je voor de keizerin hebt gekocht. Deze posts zorgen natuurlijk voor heel veel likes. En geweldig positieve reacties. Oh, natuurlijk is er altijd wel een onverlaat die iets negatiefs te melden heeft. Maar maak je daar niet druk om, dat verdient deze gast niet. Gewoon even op het kruisje naast die reactie klikken (of mobiel op de reactie zelf duwen en dan verwijderen kiezen). Weg ermee. Duim omlaag.

Eindelijk macht hebben

Zo kun je heerlijk je macht laten gelden. En dat is toch wel erg lekker als je in het normale leven een kantoorklerk bent. Een typmiep. Jaknikker. Tekstsmurf. Of iemand anders die nadrukkelijk door zijn manager wordt gestuurd. Maar ja, wat kun je er tegen doen? Je kunt alleen maar hopen dat deze een tijdlijn vol irritant gezeur heeft.

0 Shares:
Dit artikel is 14.870 keer gelezen