TEDxAmsterdamWomen heeft de line-up voor het lustrumevent 2015 bekend gemaakt. Een indrukwekkende lijst en dit is nog maar het begin. Het event met thema ‘Here we are. To explore, to empower to excel‘ belooft impressive te worden. 

De reacties in de media zijn lovend. Cosmopolitan, Marie Claire en Emerce schreven al uitgebreid over dit event. Wil je meer weten over TED? Wij hebben voor jou een aantal TED Talks die je echt moet zien op een rijtje gezet!

Indrukwekkend? Leg uit!

De eerste vijf namen zijn bekend: Lucia de Berk, Steve McCurry, Marlou van Rhijn, Wassila Hachchi en Arita Baaijens. Namen met (inter)nationale allure, welbekend, beroemd of berucht. Zo weten de meesten van jullie vast wel dat Lucia de Berk lange tijd in het nieuws verscheen als Lucia de B. Oftewel de verpleegkundige die volgens justitie haar patiënten vermoordde door ze grote hoeveelheden medicijnen te geven. Lucia bleef echter volhouden dat zij onschuldig was, geheel terecht bleek later. Tijdens het event interviewt dagvoorzitter Sylvana Simons de voormalig verpleegkundige.

Naast Lucia verschijnen er nog 13 sprekers op het podium. Dit is wat we tot nu toe weten. Steve McCurry, fotograaf, kennen we door zijn wereldberoemde foto ‘Afghan Girl’. Het meisje op de cover van National Geographic in 1985, met de ogen die zoveel ellende hebben gezien. Lees hier het verhaal ‘A life revealed‘. Ook doorzetter Marlou van Rhijn, paralympisch Europees- en wereldrecord houder sprint op blades maakt haar opwachting. Wassila Hachchi, Tweede Kamerlid voor D66 vertelt over Digital Dialogue en Arita Baaijens vertelt over haar avonturen als eerste Westerse vrouw die de Sahara doorkruiste. Een uitgebreide biografie van alle tot nu bekende sprekers kun je lezen op de website van TEDxAmsterdamWomen.

Kickstart voor vrouwelijke startups

De lustrumeditie van TEDxAmsterdamWomen is hèt moment om kansrijke ideeën van vrouwelijke, startende ondernemers in de schijnwerpers te zetten door middel van de uitreiking van de Startup Award. Bedoeld voor ondernemende vrouwen die minimaal een jaar bezig zijn om hun idee op het gebied van technologie, mode, design, food, film, video of architectuur in de praktijk te brengen. Op 28 maart pitchten 11 ondernemende vrouwen hun idee voor een vakjury, die bestond uit de vooraanstaande zakenvrouwen Julie Wood (Kickstarter), Corinne Vigreux (TomTom), Angelique Plugge (ING), Anne van der Zwaag (Object Rotterdam), Marion van Happen (Secretary Plus) en Wanda Otto (PWC).

Tijdens het event op 29 mei houden de drie finalisten van de TEDxAmsterdamWomen Startup Awards hun eigen TED Talk. Heb je de voorrondes van de Startup Awards op 28 maart jl. helemaal gemist, lees dan hier een uitgebreide terugblik!  In de finale staan Rooflife, The Influence Movement en Didactique. De winnaar ontvangt een echt kickstarter pakket, waaronder een volledig verzorgde reis naar New York, een horloge van TomTom, een Surface pro 3 laptop van Microsoft, een financieel en strategisch mentorship van ING Bank en PWC en een half jaar lang een assistente van Secretary Plus.

Vrouw laat je inspireren! Alweer?

Ik hoor je denken. Alweer? Ja, je hebt gelijk. Nog zo’n ‘inspiratie’ event met allemaal powervrouwen! Ben jij die vrouw (of man) die denkt ‘ik kijk de voor mij interessante Talks wel terug op YouTube’? Dat kan uiteraard, je hoeft er namelijk niet bij te zijn. Er zijn slechts beperkt plekken beschikbaar voor alle belangstellenden. Andere vrouwen zullen je dankbaar zijn als je niet gaat. Zal ik je vertellen waarom ik er wel bij wil zijn? De tomeloze energie, de vibrerende vibe tijdens de talks en de interactie tussen sprekers en het publiek. Daar wil ik bij zijn! Gewoon omdat het gewone mensen zijn zoals jij en ik, die laten zien dat je je droom kunt waarmaken, die iets bijzonders doen of meemaken (bewust en onbewust) en die net die ene snaar in mij raken door hun verhaal. Waardoor ik verder kan met mijn idee, waardoor ik net iets blijer de zaal uitloop, waardoor ik in actie kom om de wereld net een beetje mooier achter te laten dan dat ie nu is…

Hoe vaak krijg je nu de kans om in eigen persoon helemaal live op een dag naar het verhaal van al deze mensen te luisteren? Daarom wil ik er bij zijn! En jij? Aanmelden kan hier.

 

0 Shares:
3 comments
  1. Ik was de eerste vrouw op het eerste TEDx AmsterdamWoman event die de spits af mocht bijten en speechen. Dat vond ik toen en nu heel bijzonder. Ik wens alle vrouwen die wat te vertellen hebben, zo’n moment van Guts & Glory!

    1. That rocks Carin! Wat een fantastische herinnering lijkt me dat. Ook dit jaar is de line-up tot nu weer heel bijzonder.Het lijkt me voor alle gelederen fantastisch om dit event mee te maken, spreker, bezoeker en al die mensen achter de schermen. Dank voor je fijne reactie!

Comments are closed.

Dit artikel is 9.610 keer gelezen