De foto-apps vliegen je om de oren. Zijn we net gewend aan Instagram en Snapchat, komt er alweer een nieuwe plaatjesapp uit: Fling… net een beetje spannender dan al die anderen. Slinger je bericht de wereld in!

Ik heb de betekenis maar eens opgezocht. Fling kan gebruikt worden als een werkwoord met de verleden tijd “slingerde” en de voltooid verleden tijd “hebben of hadden geworpen”. Of als een zelfstandig naamwoord; dan verwijst het naar een ongedwongen romantische relatie. Slimme appmakers! Dat eerste is exact wat de app doet en dat tweede kan daar wel eens uit voortkomen.

Ik Fling, jij Flingt, wij Flingen.. ja, wie Fling ik eigenlijk?

Dat is dus de grote grap van Fling. Je stuurt foto’s en video’s naar maximaal 50 totaal onbekende andere Fling-gebruikers over de hele wereld. Via een wereldkaart zie je waar je bericht ongeveer naartoe gaat. Mensen kunnen reageren op je bericht en je kunt met elkaar chatten. De bedoeling van Fling is een beetje duister. Wie Chatroulette kent, weet wel wat ik bedoel. Uiteraard heb ik de app ook uitgebreid getest. De meeste berichten die ik kreeg, waren niet interessant, maar wel vies en vunzig. Regelmatig zaten er zeer expliciete foto’s bij van piemels en borsten en tekstmessages als ‘show me boobs‘. De eerste uren vond ik dat nog wel een ‘wat-een-rare mensen/hilarisch-moment-gehalte’ hebben. Maar na tien vunzige foto’s en berichten van vieze gefrustreerde mannetjes vond ik dat ge-Fling al snel een nutteloze tijdverspilling.

Geïrriteerd door piemels en tieten

De app belooft een kijkje in de wereld van een onbekende aan de andere kant van de wereld. “Share your ideas, inspirations and most of all, your experiences” , aldus de ontwikkelaar. Jammer dat velen niet veel verder komen dan het verspreiden van naakte lichaamsdelen en vunzige voorstellen. Geïnspireerd werd ik niet door Fling, wel geïrriteerd. En ook al kun je ransbakken eenvoudig blokkeren, die moeite bespaar ik me toch liever. Wat mij betreft geen nieuwe hype; ik heb de app dan ook snel weer verwijderd van mijn telefoon.

fling inline

App-bedenker

Unii Limited is de bedenker, ontwikkelaar en uitgever van de app Fling. Zij richt zich vooral op studenten met de Unii App voor smartphones, de pre-paid debit kaart voor studenten Uniicard en het sociale educatieve netwerk voor studenten tussen de 14 en 18 jaar oud genaamd Studently. Het bedrijf is opgericht in 2012 en telt in 2015 tussen de 11 en 50 werknemers. De officiële website van dit jonge bedrijf is Unii.com.

Downloaden

Wil jij deze app zelf uitproberen? Fling is gratis en kun je voor IOS7 of hoger downloaden via deze link. Voor Android kan dat hier.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
1 comment
  1. weet u misschien ook hoe ik dit account kan verwijderen ik irriteer me namelijk eraan en is een hele doeloze app

Comments are closed.

Dit artikel is 21.625 keer gelezen