Je bent wat leuks aan het doen en dat wil je vastleggen. Fotootje maken, filmpje maken, of… je stopt het in een notendop! Dat vond ik meteen leuk klinken toen ik de introductiemail kreeg. Met de nieuwe app Nutshell combineer je foto, video, tekst en animatie en maak je een kort verhaaltje. 

Hoe dan?

Met de app maak je drie foto’s en wat je doet tussen de 1e en de 3e foto neemt de app ook op. Vervolgens plakt Nutshell alles achter elkaar en vertraagt het beeld op het punt waar je de foto hebt genomen. Alles tussen de foto’s wordt versneld. Zo krijg je een kort dynamisch filmpje met de focus op drie momenten.
Daarna kun je het filmpje opleuken met tekst en animaties. Ik vind de animaties die erin zitten erg leuk. Het is wel een specifiek stijltje waar je van moet houden. Het maakt het speels en grappig om naar te kijken. Zie hier mijn eerste fabricage:

 

 

Grappige tool

De app is beschikbaar voor iPhone en ontwikkeld door Prezi, de presentatietool waarmee je over het scherm zweeft en in en uit kunt zoemen. Een zeer levendige manier van presenteren, als je het goed gebruikt. Nutshell past wel binnen de stijl die Prezi daarmee neerzet. Maar Nutshell is meer voor leuk gebruik en om te delen op social media.

Leuk!

Dat je de filmpjes later kunt bewerken. Je kunt ze nog aanpassen, animaties toevoegen en wijzigen tot je een ons weegt! Heerlijk, want ik ga liever even verder met mijn leuke bezigheid, zoals een ouderwets bordspelletje. Later ga ik dan wel eens kijken wat voor tekst en gekkigheid daar bij moet komen. Verder kun je het filmpje opslaan bij je foto’s op je telefoon en dan in Nutshell datzelfde filmpje weer veranderen. Zo kun je dus hetzelfde beeldmateriaal opnieuw bewerken. In mijn geval was dat de onverwachtse afloop van het spelletje:
Rechtsbovenin zie je het icoontje waarmee je het geluid aan en uit kunt zetten.
Rechtsbovenin zie je het icoontje waarmee je het geluid aan en uit kunt zetten.

Fijn is ook dat je de toegang tot je microfoon kan weigeren, waardoor je ook zonder geluid kunt opnemen. Maar je kan het geluid tijdens het editten ook uitzetten. Ik ben meer van de geluidloze filmpjes, hoef mijzelf niet zo nodig te horen.

Minder leuk…

Ze zijn leuk, maar je weet eigenlijk al dat de animaties die erin staan, gaan vervelen. Hopelijk vullen de makers van de app de animaties en tekstopties aan bij de volgende update. Misschien breiden ze wel uit met sets die je kunt kopen en stellen ze het open voor ontwikkelaars om animaties voor de app te maken.

Wat ik ook jammer vind, is dat je de animaties en teksten niet groter en kleiner kan maken. Afhankelijk van de plek waar je ze naartoe sleept, veranderen ze van formaat. Hoe dichterbij, hoe groter. Hoe meer naar de linker- of rechterkant, hoe schuiner (in perspectief) en logischerwijs, hoe verder naar achter hoe kleiner. Dat is dus wel beperkend.

Ik ben enthousiast! Jij? 

0 Shares:
Dit artikel is 15.603 keer gelezen