De Selfie Stick is een afschuwelijk stukje techniek. Gelukkig is Podo onderweg en hoef je niet meer als een ramptoerist met een stokje rond te zwaaien.

Wat is Podo

Podo is een app-gestuurde Bluetooth-camera van 2 x 2 x 1 inch (lees: broekzakformaat) die je de perfecte foto laat maken. Plak Podo waar je maar wilt, zodat je altijd en overal foto’s, GIF’s, video’s en zelfs time-lapses kunt maken. Podo beschikt over een 8-megapixelcamera, 720p 30 FPS video, Bluetooth, 4GB interne opslag, accelerometer, 600mAh batterij en last but not least: een flitser waar iedere smartphone u tegen zegt.

In drie stappen Podo-ready

1. PlakPodo - Schiet

Je kunt Podo kwijt op muren, ramen, palen, eigenlijk ieder solide oppervlak. Het cameraatje bevat een magneet en re-stickable kleefpad. Dat is geen tape of lijm maar een wasbaar laagje, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen. Zo kun je jarenlang plezier hebben van het telkens opnieuw opplakken van Podo.

1½. De Podo App

Voordat we naar stap 2 gaan moet je weten dat je zonder de speciale app op je smartphone niets met Podo kunt. De app zorgt voor de besturing van de camera en toont onder andere een live-preview van de foto. Je hoeft niet terug naar de camera te lopen om je footage te bekijken, want alle beelden komen rechtstreeks binnen op je smartphone. Met constante app-updates zal de functionaliteit steeds verder worden uitgebreid, of het nou gaat om foto’s, video’s, time-lapses of meer. Zo verandert je smartphone ineens in een soort universele afstandsbediening.

2. Schiet2. Schiet

Het is al duidelijk: met Podo schiet je alles. Het is nog net geen draadloze IP-camera die je als beveiligingscamera met een livestream kunt inzetten.

Enkele features:

  • Foto: enkele shots, dubbele belichting, burst mode, etc.
  • Video: clips van 15 seconden met audio opgenomen via de microfoon van je smartphone (ideaal voor Instagram), ook kun je video direct omzetten naar een GIF.
  • Auto: op basis van tijdsintervallen. Zo kan Podo iedere tien minuten een foto schieten die jij weer kunt gebruiken in een album of een time-lapse. Gebruik je tijdsintervallen dan gaat Podo na ieder shot even ‘slapen’ om zo energie te besparen. Op deze manier gaat Podo meer dan een week mee!

3. Share3. Share

Alles moet zo snel mogelijk sociaal gedeeld worden. Ook daar hebben ze bij Podo aan gedacht. Link je Instagram-, Twitter-, Facebook– of Tumblr-account aan de Podo App en je kunt gemaakte footage met een persoonlijk bericht direct uploaden naar je favoriete sociale netwerk(en).

Conclusie

In nog geen twee dagen tijd heeft Podo het gestelde doel van $50,000 op Kickstarter razendsnel behaald. Erg succesvol dus! Ik ben benieuwd met hoeveel procent het benodigde bedrag uiteindelijk zal worden overschreden. Ook vraag ik me af in hoeverre Podo werkelijk toegevoegde waarde heeft. Voor de zware Instagram- of Tumblr-gebruiker of ‘vrouwen in het algemeen’ zal dit kleine cameraatje een leuke aanwinst zijn, maar daar houdt het ook op. Zelf heb ik Podo niet gebackt en ik ben dit ook niet van plan. Uiteraard kun je altijd proberen me over te halen.

Hebben, hebben, hebben

Podo staat momenteel live op Kickstarter. Ben je snel dan ben je voor $79 (€70) klaar. Val je net buiten de boot dan moet je een kleine $10 meer neerleggen.

0 Shares:
Dit artikel is 8.360 keer gelezen