Soms verschijnen er nieuwe producten waarvan je je af kunt vragen of ze eigenlijk wel gezond zijn. Maar de werking ervan is zo verleidelijk dat het toch je interesse wekt. Zo’n product is ‘Sprayable Sleep’. Een zilver spuitbusje met een hoog kwakzalver-gehalte, waardoor je snel in slaapt zou vallen en ook goed door zou kunnen slapen.

Sprayable sleep

Het belang van een goede nachtrust

Vitaliteit is hot. Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde levensstijl. Mensen eten gezonder en willen graag sportief zijn. Tegelijkertijd krijgt iedereen het drukker en wordt het leven steeds stressvoller.  Je kunt nog zo gezond eten en nog zo vaak sporten, maar als je niet goed slaapt is dat niet voldoende. De menselijke batterij moet nou eenmaal goed worden opgeladen. En juist die nachtrust staat onder druk. Stress zorgt voor piekeren en dus voor slecht slapen. Maar ook het overmatige kunstmatige licht vlak voor het slapen is niet goed. Nog even een e-book lezen of Facebook checken zorgt ervoor dat het lichaam pas later begin met het aanmaken van melatonine. Het gevolg is dat het, als je je smartphone of tablet uit hebt gezet, vaak nog een tijdje duurt voordat je inslaapt.

Een oplossing?

Zelf ervaar ik dit ook. Ik weet dat het niet goed is om vlak voor het slapen nog naar een scherm te kijken. Maar o.a. Netflix en Facebook maken dat wel erg lastig. Ik gebruik liever geen slaappillen. Melatonine pillen zorgen ervoor dat deze stof kunstmatig in het lichaam terecht komt. Het voordeel hiervan is dat je er inderdaad snel door in slaap valt, maar het grote nadeel is dat het eigenlijk te snel gaat. Melatonine in sprayvorm zou ervoor moeten zorgen dat de stof langzaam door het lichaam wordt opgenomen via de huid. Hierdoor zou het slaapproces net zo snel gaan als het normaal gesproken gaat. Sprayable sleep zou daarom ook ideaal zijn voor mensen die veel moeten reizen. Jetlags zouden tot het verleden behoren en ook tijdens lange vluchten kan goed worden geslapen.

Verkrijgbaar via crowdfunding

De makers hebben eerder het product sprayable energie op de markt gebracht. Ook daarbij wordt de energie langzaam door het lichaam opgenomen, waardoor de nadelen van energiedrank zouden worden voorkomen. 2 jaar is er door specialisten gewerkt  aan Sprayable Sleep en nu is het verkrijgbaar voor 15 Dollar via het crowdfunding platform Indiegogo. Daarmee zou je een hele maand goed moeten kunnen slapen. Voor 30 dollar krijg je twee flesjes en een energie spray. En ook al vertrouw ik het niet echt, het wekt wel mijn interesse. Ik  heb dit pakket daarom zelf besteld, binnenkort hier het resultaat (als ik het tenminste durf te gebruiken).

Als je wel goed wilt slapen maar liever geen rare stoffen in je lijf wilt stoppen, raad ik je aan om de blogs van Henk Willem te lezen. Daar staat ook meer informatie over de gevolgen van slecht slapen.

0 Shares:
7 comments
  1. Goed bezig Remy! Helaas zitten er altijd stoffen in zo’n spuitbus die je liever niet op je lichaam wilt spuiten. Maar dat is bij deodorant ook al zo. Voor de echte oplossing zou ik me eens verdiepen in APS therapie…

Comments are closed.

Dit artikel is 8.344 keer gelezen