Be a Legend! Leef voort, ook na je dood – in elk geval op Facebook. Vanaf nu kun je jouw beste vriend/vriendin of familie de controle geven over jouw Facebook leven – na je dood.

“Facebook is a place to share and connect with friends and family. For many of us, it’s also a place to remember and honor those we’ve lost. When a person passes away, their account can become a memorial of their life, friendships and experiences.” Bron: newsroom

Afscheid nemen

Het maakt afscheid nemen niet veel eenvoudiger: het in leven blijven van een Facebook account na de dood. Eerder kon je Facebook een berichtje sturen om een gedenkpagina te maken voor een overleden vriend of familielid. Nu gaan ze een stap verder: controle over de pagina

Legacy-Contact_Tijdlijn

Controle over de pagina

Als erfgename van de pagina kun je een aankondiging doen voor de begrafenis, de header en profielfoto veranderen en nieuwe vrienden accepteren. Handig als je nog geen vrienden was met de overledene, maar wel graag alle ins en outs over de begrafenis leest, of is dat een beetje gek?

En wat gebeurt er met privéberichten?

Facebook heeft besloten persoonlijke berichten privé te laten. Uit respect voor de persoon waarmee je hebt gechat, maakt Facebook deze berichten niet zichtbaar voor de ‘erfgename’. De enige die deze berichten zien zijn jij – in je levende versie – de persoon met wie je chatte en… Facebook natuurlijk.

Weg met die pagina

Persoonlijk wil ik dat er na mijn dood helemaal niets gebeurt met mijn pagina. Ik heb liever dat de pagina net zo snel vergaat als ikzelf. De pagina in leven houden met de mogelijkheid dat een ander berichten stuurt uit mijn naam of nieuwe vrienden accepteert, vind ik erg gek. Gelukkig is er ook de optie om je pagina niet te laten beheren, maar te laten verwijderen na je dood.

Wie regelt jouw legacy?

Helaas, we wonen niet in de VS. We moeten dus nog even wachten voor wij deze functie ook aan kunnen zetten. Het geeft je in elk geval even tijd om erover na te denken. Wie vertrouw jij jouw nalatenschap toe?

Legacy-contact

 

0 Shares:
2 comments
  1. Je kunt natuurlijk ook gewoon zorgen dat je nabestaanden je wachtwoorden netjes terug kunnen vinden…

    Ik heb trouwens meegemaakt dat de pagina van een veel te jong overleden iemand spontaan een heel mooi gedenkboek werd met herinneringen en foto’s. Je moet misschien ook niet alles willen regelen…

  2. Om je socialmedia-accounts na je dood betrouwbaar en professioneel te laten voortbestaan of te laten opheffen kun je een SocialMediaExecuteur inschakelen. Zo weet je zeker dat er ‘later’ ook met je socialmedia-accounts zorgvuldig en volgens jouw wensen wordt omgegaan.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.620 keer gelezen