Begin 2014 kwam Bragi met The Dash: een volledig draadloze headphone voorzien van de allernieuwste snufjes. Maar al snel kwam een geduchte concurrent om de hoek kijken: OwnPhones.

Ik ben een kieskeurige gadgetfreak. Alleen gadgets die mijn interesse opwekken en op langere termijn nuttig blijven, schaf ik aan. Om je een duidelijk voorbeeld te geven: ik ben al meer dan een jaar in het bezit van Pressy, een extra knop voor in de 3,5mm jack van je smartphone. Er zijn soortgelijke varianten op de huidige markt, maar Pressy blijft nog steeds #1 met haar scala aan opties. Ik gebruik Pressy als zaklamp, om stiekem video of audio op te nemen of om simpelweg alle actieve applicaties op de achtergrond uit te schakelen. Daarnaast kunnen ook developers zich uitleven, want Pressy is in het bezit van een API.

Kickstarter

Bragi startte op 9 februari 2014 haar project The Dash – Wireless Smart In Ear Headphones. Om The Dash te kunnen realiseren hadden ze $260,000 nodig. 31 maart 2014 liep de financieringsperiode succesvol af met een fors bedrag van $3,390,551. In nog geen twee maanden tijd hebben ze dus 1304% van het gestelde doel behaald. Inderdaad, dat zijn harde cijfers die er niet om liegen.

Waar veel geïnteresseerden zich echter niet van bewust waren en zijn, is dat kort na de succesvolle financiering een geduchte concurrent haar project is gestart. OwnPhones: Wireless, Custum-Fit, 3D Printed Earbuds startte drie maanden later op Kickstarter en haalde een nette 307% op. Ik heb OwnPhones in haar vroegste stadium financieel gesteund en ben daarom een van de eerste op deze aardbol die OwnPhones in handen krijgt. Over ongeveer twee maanden verwacht ik te mogen pronken met mijn OwnPhones. Maar waarom koos ik voor OwnPhones en niet The Dash?

The Dash

Zoals je ziet, zit er veel technologie in deze oordopjes. Misschien wel te veel: van hartslagmeter en stappenteller tot calorieverbrander en zuurstofgehaltemeter. Geen enkele prestatie of lichaamsfeitje ontsnapt aan The Dash. Hiermee wekken ze veel interesse op bij topatleten maar laten daarmee de massa achter zich. Natuurlijk sport ik graag, maar om alles tot in detail bij te houden gaat wel ver. Ook ik heb zo mijn grenzen.

OwnPhones

Het eerste wat direct opvalt en OwnPhones onderscheidt, is haar 3D print-technologie gericht op massaproductie. Alle sport- en lifestyletechnologie zit er niet ingebouwd, maar door het op maat maken van iedere oordop valt deze tenminste nooit uit. Zelfs niet onder extreme (sport)bewegingen, iets waar The Dash nooit aan kan tippen. Om de gebruikers van The Dash tegemoet te komen, heeft Bragi een aparte riem ontworpen. Zo raak je de oordoppen in ieder geval niet kwijt als ze weer eens uitvallen. Met deze riem vervalt de term draadloos volledig. Dit is een slimme financiële zet geweest van Bragi. Jammer genoeg kunnen we dit niet zeggen over de supporters.

Conclusie

The Dash richt zich op sporters, is waterdicht en kan zonder smartphone gebruikt worden om muziek te luisteren door de 4GB interne opslag. OwnPhones biedt de perfecte pasvorm, kleur- en materiaaldesign naar eigen keuze, realtime notificaties en heeft een batterij die twee keer langer meegaat. Je kunt er dan wel niet mee onder water, maar ze zijn zweetbestendig en door de pasvorm uiteraard spatwaterdicht. Daarnaast worden beide headphones geleverd met een case met ingebouwde oplaadfunctie, zodat je ze kunt opladen op het moment dat je ze even niet gebruikt. Je kunt dus altijd met een gerust oor verder luisteren, fijn!

Comparison

Review

Zoals ik al had vermeld, ontvang ik over ongeveer twee maanden mijn OwnPhones. De batterijduur van vijf tot zes uur komt tot zijn recht voor dagelijks gebruik. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan de smartcase ze tot maar liefst vijfmaal opladen. Ik zal OwnPhones gebruiken als headset in de auto, openbaar vervoer en tijdens het sporten en werken. Ook ben ik zeer benieuwd naar de realtime notificaties. Eén ding is zeker: de dual balance armature drivers -die normaal alleen in professionele oordoppen zijn terug te vinden- in combinatie met een perfecte pasvorm zullen mijn oren niet teleurstellen. Als het zover is, zal ik mijn opinie met jullie delen.

Result - kopie

OwnPhones heeft letterlijk mijn oren gestolen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

0 Shares:
7 comments
 1. De twee maanden zijn alweer ruimschoots om. Wat is je ervaring met ownphones?

  1. Hi Dave,

   Dat klopt. Ik houd nauw contact met OwnPhones, omdat ze de eerder genoemde deadline niet hebben gehaald. Hun huidige app is nog steeds in Beta. De definitieve app zal deze maand gelanceerd worden, en daarmee dus ook het scannen van de eerste oren. In juli/augustus zullen de eerste Kickstarter pre-ordered OwnPhones geleverd worden – waar ik dus deel van uit maak.

   Je bent niet de eerste die aan mij vraagt hoe het ervoor staat. Zodra ik ze binnen krijg test ik ze één week intensief en zal er direct een review volgen.

   Nog even geduld. Ik kan ook niet wachten!

 2. Heb je ze inmiddels al? Ik ben een backer van The Dash, welke zowaar eindelijk eens geleverd worden…. Ben benieuwd, mss een head to head doen? ;)

  1. Ha Robert,

   Ik heb mijn OwnPhones nog steeds niet binnen. Erg vervelend, want ik wacht al bijna een half jaar. Gelukkig worden we (de backers) goed op de hoogte gehouden van de vorderingen en hoop ik ze in ieder geval dit jaar nog in handen te krijgen. Geduld loont is mij verteld ;).

   Bij ontvangst laat ik direct iets weten waarna spoedig een review zal volgen. Het lijkt me dan ook meer dan gaaf om ze eens naast elkaar te leggen!

 3. Zet je maar schrap dan – ik heb -jawel- 38 project updates gehad, en ben backer sinds februari 2014. Het is natuurlijk niet gezegd dat OwnPhones er net zo lang over gaat doen natuurlijk, maar ik vond verder nog weinig info @ YouTube en de rest van het www. Vermoed dat ze dus ook nog wel even te gaan hebben…

  1. Hi David,

   OwnPhones went Bankrupt and failed. Everyone who have backed and pre-ordered lost his money. The owner, Itamar Jobani, made the wrong decisions by cooperating with organizations and giving them the ownership of OwnPhones.
   So, yes, I also lost my money. I even ordered two, so I lost double the amount.

   Hope you know enough now.

   Danny

Comments are closed.

Dit artikel is 13.919 keer gelezen