Was het weer zo’n dag? Druk op je werk? Of was het juist saai en werd je duf? Maak dan na het avondeten een ontspannen wandeling. Doet je vast goed. Zeker met ‘mijn’ 10 onmisbare wandel-apps.

Goede voornemens. Ze komen net zo snel als dat ze gaan. Dat bleek in januari wel weer toen ik mij voornam vaker te wandelen. Minimaal 10.000 stappen per dag. Dus ging ik op zoek naar een stappenteller-app. Eerst gebruikte ik Moves. Maar toen die mijn accu bleek te plunderen, ging ik over op Pacer. Maar welke app ik ook gebruikte, leuker werd het niet. Stappentellen is nou eenmaal niet echt motiverend. Gelukkig zijn hier andere apps voor zoals deze 10:

 

WalkandtextTyp veilig terwijl je loopt

Het voordeel van wandelen boven squashen, voetballen of tennissen, is dat je gewoon je mobiele telefoon kunt blijven vasthouden. Nadeel is dat je niet goed uitkijkt waar je loopt. Voordat je er erg in hebt, trap je in een drol of glijd je uit over een bananenschil. Om het maar niet te hebben over spelende kinderen, jakkerende fietsers en racende auto’s. Gelukkig zijn er apps die laten zien waar je loopt terwijl je typt. Dankzij de camera op je mobiel. Een voorbeeld hiervan is Text Vision Lite.

 

Toilet finderGa gewoon als je echt moet

Het zal je maar gebeuren. Ben je lekker aan het wandelen, moet je ineens naar de wc. Eerst kun je het nog wel ophouden, maar dat gaat steeds moeilijker. En het gebeurt natuurlijk net wanneer je in het centrum loopt en je niet zomaar achter een boom kunt gaan staan. Maar waar moet je dan gaan? Er is vast eentje in de buurt. Je vindt ’em snel via Flush Toilet Finder.

 

FakecallLaat je niet afleiden

O nee! Kom je opeens die irritante collega tegen die een praatje met je wil. Ontwijken lukt niet. Wat nu? Zorg ervoor dat je gebeld wordt vlak voordat hij je aanspreekt. Nee, je hoeft niet stiekem je vrouw te appen. FakeCallFree gebruiken is genoeg. De app belt je binnen 10 seconden. Dan hoef je alleen nog maar op te nemen en een verontschuldigend gebaar te maken. En als hij uit beeld is, opgelucht adem te halen.

 

sillywalksLoop eens raar

Wandelen is leuk. Eventjes. Maar het gaat al snel vervelen. Varieer daarom eens met je passen in groot en klein, snel en langzaam. Of doe eens gek. Loop raar en laat je inspireren door het Ministry of Silly Walks (bekend van Monty Python). In dit krankjorume spel kun je de medewerker van het ministerie grappig laten lopen. Probeer hem maar eens na te doen en doe dan of de complimenten die je hoort, voor jouw loopjes gelden: “Splendid!” En loop nog gekker als je dit hoort: “You’ve no idea what you are doing, do you?”

 

HandheatersVerwarm je handen

Door al dat geloop blijven de voeten wel warm, maar je handen misschien niet. Vooral omdat die wanten en handschoenen nooit lekker zitten. Zonder die dingen krijg je het alleen te koud. Geen nood, je mobiel helpt! En dan vooral de Hand Heater-app. De naam zegt genoeg toch?

 

 

NaturesoundsLuister naar de natuur

Vroeger associeerde je wandelen met de natuur. De bossen. De vogeltjes. Een kabbelend meertje. De zee. Maar ja, nu woon je in een stadscentrum waar het dichtstbijzijnde bos te ver weg is voor zomaar een wandeling. Laat staan voor de bergen of de zee. Daar loop je dan, tussen de toeterende auto’s en foeterende fietsers. Ontspannend hoor. Gelukkig heb je de natuur niet nodig om er toch relaxed naar te luisteren. Want daar heb je Nature sounds voor. Waan je je in een prachtig bos, terwijl de pizzakoerier je bijna omver rijdt.

 

Run rockLaat je motiveren door muziek

Veel wandelen is een goed voornemen, maar hoe houd je het leuk? Door naar muziek te luisteren. Muziek die past bij je smaak van die dag. Rock, pop, jaren 80, of een mix van dit alles. Maar je wilt ook muziek die bij je hartslag past. Hoe rustiger die slaat, hoe rustiger de muziek. Je wilt muziek die voor de warming up en cooling down rustiger is dan middenin de wandeling. Maar bestaat zulke muziek? Jazeker. Hiervoor heb je het geweldige Rock My Run. It has it all, baby, it has it all.

 

DontgetlostRaak niet verdwaald

Je bent niet de eerste die het gebeurt. Je loopt maar wat zonder duidelijk doel of plan totdat je je realiseert dat je niet weet waar je bent. Verdwaald … Om de weg gemakkelijk terug te vinden, is er een handige app waarvan de naam eigenlijk niet klopt: Don’t get lost. Want dat heb je net wel gedaan.

 

 

FakelocatorVerzin een locatie

Lopen is leuk, alleen is dat cafeetje waar je toevallig langskomt leuker. Maar ja, na alle wandelopschepperij kun je daar niet mee aankomen. Gelukkig is er een app die je locatie faket: FakeLocate. Via Facebook laat je weten dat je fijn in het bos loopt terwijl je eigenlijk net het 3e biertje aan je lippen zet. Kijk wel uit welke locatie je kiest. De Mont Blanc gelooft natuurlijk niemand. En let ook op met alcohol. Een kegel matcht niet met een boswandeling.

 

FakeshowerNeem een verfrissende nepdouche

Zo, dat ging goed. Na een lange wandeling kom je ontspannen weer thuis. Tijd om op je luie bank een biertje te drinken. Maar ja, van al dat gewandel, heb je gezweet. Eigenlijk zou je nu moeten douchen… Weet je, als je toch al met je mobiel bezig was, ga je daar gewoon mee door. Doe lekker alsof met de Fake Shower-app. Ben je nog energiezuinig bezig ook.

 

Wil je nog meer onmisbare apps leren kennen? Lees dan mijn blog ’10 onmisbare apps voor een saaie werkdag’.

Weet jij toevallig nog een onmisbare wandel-app? Laat ‘t weten!

0 Shares:
Dit artikel is 12.182 keer gelezen