De Huishoudbeurs profileert zich als Jouw Vriendinnenmoment, maar daar is lang niet iedereen het mee eens. Mensen overspoelen de evenementenpagina op Facebook met flauwe berichten. Toch gaat de organisatie er goed mee om.

Timetable huishoudbeurs
Bron: Facebook Kevin Vanwetswinkel via Upcoming

Online grappenmakers plaatsten onder andere een ‘schone’ nep-line-up: “Rumor has it dat Paul Antikalkbrenner, Laurent Garnier en Miele Sven Väthwasser langskomen.” Kevin deed daar een schepje bovenop met een fictief programma voor de eerste dag van de beurs. In zijn programma staat bijvoorbeeld een liveoptreden van Andy Citroen. Ook De Sluwe WC-Eend maakt zijn opwachting. De fictieve dj’s draaien op twee podia: De Afwastent en de Allesreiniger Stage.

 

Romantiek

Website Upcoming zette de snode plannen van jongeren om de Huishoudbeurs “kapot te maken” op een rij. Zo willen mensen gaan milf-hunten, oftewel jagen op, netjes gezegd, sexy moedertjes. Anonieme milf- en huishoudomaliefhebbers kunnen hun “romantische verhaal” kwijt op de speciaal daarvoor ingerichte Facebookpagina.

Hipstervisual

Screen-Shot-2015-01-08-at-11-44-13-copy
Bron: Facebook Huishoudbeurs

De organisatie van de beurs gaat er sportief (en ironisch) mee om. Volgens Nicole Mengerink van RAI (waar de beurs plaatsvindt) is dat de beste manier. Want zo voorkom je, schrijft Thump, dat de boel uit de hand loopt en de ME er aan te pas moet komen, zoals bij Project X in Haren.

De organisatie plaatste als dank voor alle aandacht een bericht op haar Facebookpagina met een visual met hipsters op een rode loper. En: een winactie. De persoon met de meest originele grap wint VIP-kaarten voor de beurs.

Schoonheidsprijs

De hipstervisual is een succes; in korte tijd groeide het ledenaantal van de Facebookpagina naar 70.000. Daarom geeft visagist Mari van de Ven drie échte fans van de pagina een make-over tijdens het evenement. Maar let op: er zijn grenzen aan de grappenmakerij. Racistische of beledigende uitingen zijn volgens Mengerink not done, net als grappen maken ten koste van anderen.

De zeventigste editie van de Huishoudbeurs is van 21 februari tot en met 1 maart 2015 in Amsterdam RAI.

0 Shares:
Dit artikel is 14.600 keer gelezen