Als je een paar jaar geleden al enthousiast werd van Google Glass, dan dans je hiervan op je tafel. Microsoft komt met een bril (we houden het maar even op ‘bril’) die hologrammen weergeeft.

Wat is dan het verschil met Google Glass?

Alles. Google Glass zette de eerste stap naar een bril in de virtuele wereld, waarna de bekende Oculus Rift hem aanvulde met een totale virtuele ervaring. De Glass werd al snel populair onder de techfreaks, maar voor de gewone mens was zij al snel ‘vergeten’. Die eerste stappen door Google kunnen wel eens het ontstaan betekenen voor dit geweldige idee: de HoloLens van Microsoft. – Microsoft, het merk dat voor mij al een tijdje een verstoft imago had. – De HoloLens is misschien niet zo mooi van vorm, maar je hoeft hem ook niet de hele dag te gebruiken. Het is een ‘op het moment’-hulpmiddel voor tijdens je werk, bij het relaxen op de bank of om je dag mee te beginnen.

3D alles

Met HoloLens zie je dingen die anderen niet zien, in 3D. Je hoort ook dingen die anderen niet horen, in surround. Het is een losstaand apparaat waar je geen smartphone of ander device bij nodig hebt. De ‘bril’ herkent en begrijpt je omgeving, waardoor je ‘echte’ voorwerpen kunt projecteren en maken. En hoe cool is het nu om die tv weg doen. Je Netflix of favoriete games in het groot op je muur te projecteren. Who needs 10.000 Euro voor een bioscoopkamer? HoloLens lost het wel voor je op.

Waarom ik zo enthousiast ben?

Dat kan ik niet verwoorden. Beeld zegt alles en dit filmpje zegt veel.

When to expect?

Aan het eind van dit jaar kunnen we het nieuwste gadget van Microsoft waarschijnlijk uitproberen. Direct kopen kan en zal ik het nieuwste speeltje niet. Wel ben ik benieuwd naar de reacties van de eerste gebruikers. Can’t wait!

 

Heb jij nog een gekke, leuke voorspelling voor de nieuwste ‘bril’ in techworld?

0 Shares:
Dit artikel is 9.758 keer gelezen