Elke maandag je werkweek beginnen met verse inspiratie in je mailbox. Want waar zouden we zijn zonder inspiratie? Het kan dankzij de nieuwe website Relayer.it. Wat is dat voor website?

In de verplichtingen rond werk, agenda, vriendschappen en relaties vergeet je soms om je heen te kijken. Je te laten inspireren door wat voor je neus staat. Zelfs in de creatieve sector werk je ‘op bestelling’ en binnen de strikte kaders van je opdrachtgever. Dat is soms een behoorlijke domper voor je creativiteit.

Met die gedachte benaderde concept- en reclamebureau Buenaparte mij en zei: “Hoe fijn zou het zijn elke week een inspiratiemoment te creëren? Voor zowel makers uit de creatieve sector, als anderen die houden van mooie en unieke beelden?”. Zo is Relayer.it geboren.

Inspiratie doorgeven

Relayer.it is een website door en voor creatieve, optimistische mensen die graag hun inspiratie doorgeven aan anderen. Dat betekent niet dat je als bezoeker ook werkzaam moet zijn in de creatieve sector of de kunst. Het betekent dat je bewust tijd wilt vrijmaken om je verbeelding te prikkelen, geniet van mooie creaties van anderen en daar energie en inspiratie uit haalt.

Op Relayer.it verschijnt elke maandag een nieuw beeld, geïnspireerd op het beeld van de week ervoor. Zoals we vroeger kettingbrieven doorgaven, geven creatievelingen op Relayer.it een beeld door. Als bezoeker zie je elke week de spannende verbanden. Stel jezelf de vraag: wat zie ik in dit beeld en hoe zou ik een vervolgafbeelding maken? Prikkel je fantasie!

Het eerste beeld in het beeldverhaal. GIVE IT UP. GIVE IT door Arnoud Evenhuis. Illustratoren, grafisch designers, fotografen hebben vervolgens het verhaal verder gebracht.
Het eerste beeld in het beeldverhaal. GIVE IT UP. GIVE IT van Arnoud Evenhuis.

Creatieve vrijheid

De beelden zijn elke week van een andere maker. Alle disciplines zijn welkom; van grafisch ontwerpers tot fotografen, van filmmakers tot kunstenaars. En iedere creatieveling heeft volledige vrijheid. Op één regel na: hij of zij moet inspiratie halen uit het beeld van de voorganger.

Door Daphne Prochowski. “Het voorgaande beeld was een expressief portret met mooie felle kleuren. Het leek mij leuk om iets met deze kleuren te doen en het achtergrondverhaal van deze LSD trip te illustreren (of in elk geval die associatie maakte ik). Het is een feestje geworden, waarbij de ruimte meespeelt in de ervaring van de figuren. Als grapje heb ik in de achtergrond een schilderij aan de muur gemaakt dat enigszins doet denken aan het vorige beeld."
Beeld nummer zeven door Daphne Prochowski.

Missie: kettingreactie in werking

De kettingreactie op Relayer.it is nog maar net begonnen, maar veel creatievelingen zijn al enthousiast. Achttien creatieve mensen gingen de uitdaging al aan en van twaalf van hen staat een afbeelding op de website. Het werk van de anderen verschijnt de komende weken. Behalve een etalage voor hun werk, biedt Relayer.it hen ook een week waarin ze helemaal vrij zijn te maken wat ze willen. Geen bossy opdrachtgever, geen rare voorwaarden en niemand die over hun schouders meekijkt.

Daardoor merken de deelnemers dat zij hun grenzen opzoeken, zoals grafisch vormgever Maaike van der Post opmerkte nadat ze ‘Look at her butt’ maakte. “Dit is precies wat ik normaal te weinig doe. Alle vrijheid hebben en er een week de tijd voor nemen. Ik was er namelijk elke dag wel even mee bezig. Honderd schetsen gemaakt; van strak en vertrouwd naar gedurfder en vernieuwender.”

Door Peter Boersma. Materialen: plakband en oude tijdschriften. Geïnspireerd op 'The Hunted' van designer Maarten Oerbekke.
Beeld nummer tien door Peter Boersma.

Nieuwsgierig?

Abonneer je op de nieuwsbrief, dan krijg je elke maandag het nieuwste beeld in je mailbox. De creaties verschijnen ook op de website. En als fotograaf, vormgever of andere creatieveling kun je altijd meedoen!

0 Shares:
Dit artikel is 5.128 keer gelezen