Je zou verwachten dat hij uit ons fietsland komt: s’werelds eerste fiets die je niet kan stelen. De Chilenen lijken ons voor te zijn met het Yerka Project. Zal dit de oplossing zijn tegen fietsendiefstal?

Het is nog een prototype. Het frame van de fiets moet gesloopt worden, om de fiets te stelen. Breekt een dief het ‘slot’, dan breekt hij dus meteen het frame en kan je fietsen op een gestolen fiets door de Chileense bergen wel vergeten. Smart thinking. Wel even hopen dat je verzekerd bent als een dief het er toch op waagt.

Hoe werkt het?

De fiets zet je op slot door het zadel te verwijderen uit de zitbuis, om vervolgens het frame in tweeën te splitsen en de fiets om een boom, ketting of hek te zetten. Het zadel zet je vast aan de voorvork. De video laat goed zien hoe dit in zijn werk gaat:

De handvatten van de fiets worden overigens gemaakt met een 3D Printer. Dat proces is ook gefilmd:

Yerka Project – A small advance on what’s coming up from Yerka Project on Vimeo.

Het project is te volgen op de Facebook pagina van het Yerka Project: https://www.facebook.com/yerkaproject/

Fietsendiefstal

Fietsendiefstal is een flinke business. In 2000 werden in Nederland bijna 800.000 fietsen gestolen, aldus de Fietsersbond. Natuurlijk kunnen allerlei losse onderdelen nog steeds gestolen worden, maar het klinkt veelbelovend.

Zou jij deze fiets kopen? Of ken je een andere oplossing om je fiets zonder risico op diefstal te stallen? Laat het mij weten in de comments.

0 Shares:
Dit artikel is 6.733 keer gelezen