Spherials is de nieuwe en meer interactieve versie van het oude Foursquare. Deze mobiele app creëert lokale pop-up community’s en geeft veel mogelijkheden tot live sociale interactie. Ik sprak met een van de initiatiefnemers over deze nieuwe app. 

De app

spherials

Spherials is een app die jou de mogelijkheid geeft in te checken op een locatie. Als je de app opent zal hij de locaties tonen waar je het dichtste bij bent. Zo kun je inchecken, maar ook kijken welke leuke/drukke bar er in de buurt is bijvoorbeeld. Niets nieuws.

Zodra je bent ingecheckt, kun je in contact komen met andere app-gebruikers die op dat moment ook op die locatie aanwezig zijn. Je kunt foto’s met elkaar delen, privé gesprekken voeren of simpelweg jouw tips delen met de anderen. Spherials vormen zich binnen bestaande locaties zoals restaurants, musea, op festivals enzovoort! Stap je uit de Spherial dan mag je ook niet meer meepraten ;-)

Daarnaast is er een handigheidje ingebouwd in de app. Zit je lekker te borrelen en doet het pinapparaat het niet op locatie? Vraag het de app en hij toont je de dichtstbijzijnde pinautomaat. Maar ook openbare toiletten, het weer op locatie en nog meer informatie kun je uit de app halen.

Ik vroeg mij bij het horen en zien van de app wel gelijk af hoe succesvol deze app zou kunnen worden. Is er niet al genoeg aanbod? Willen we nog wel inchecken? En wat ik mij voornamelijk afvroeg: Is de trend nu niet dat we de focus meer verleggen naar vrienden? We willen niet meer met jan en alle man in contact staan, maar groepen vormen met bekenden. Tenminste zo sta ik er nu in. Wat denk jij?

Ach, je kunt hem in ieder geval even proberen! Hij is namelijk gratis te downloaden voor Android, Windows en iOS. Hou er wel rekening mee dat de developers er nog elke dag toffe extra’s aan toevoegen en het dus nog een work in progress is!

Het doel

Mijn twijfel over de app, zoals in de bovenstaande alinea beschreven, heb ik ook geuit naar de initiatiefnemers van de app.

Zijn antwoord: Het doel van de app is om mensen een Shared-experience te geven. Het moet mensen stimuleren er op uit te trekken en zich sociaal te gedragen. Iets wat bij andere sociale media juist een veelgehoorde klacht is: We zijn een head down maatschappij en deze app moet het sociale weer terug brengen! De app is vernieuwend en persoonlijk en zal dan ook iets toevoegen aan het social media landschap van vandaag. Daarnaast geeft het perfect weer wat de hotspots in de stad zijn.

Privacy is key!

Om privacy is de laatste tijd een hoop te doen. Privacy is voor de makers van Spherials ook erg belangrijk. Daarom hoef je ook geen social media accounts te koppelen, je kiest een gebruikersnaam en meer hoef je van jezelf niet prijs te geven. Ja, je locatie natuurlijk.

Zodra je de locatie verlaat kun je ook niet langer meelezen met de gesprekken in de spherial. Wel kun je aangeven de locatie te willen volgen zodat je leuke nieuwtjes of acties door krijgt, ook als je er niet bent.

Ik ga de app wel gebruiken, puur om te kijken hoe dit platform zich zal ontwikkelen. En jij? Ga jij hem gebruiken?

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 16.379 keer gelezen