Alcatel timmert al jaren aan de weg op de telefoon markt maar is een tijdje minder nadrukkelijk aanwezig geweest. Sinds kort is de  Franse fabrikant terug met nieuwe smartphones zoals de Alcatel OneTouch Alpha die Walter de Jongh heeft bekeken. Nu is het de beurt aan de Pop D5. Een smartphone bedoeld voor mensen met een kleiner budget die toch goede specificaties willen hebben.

Design en bouwkwaliteit

Het design van de Pop D5 is simpel maar toch elegant en is beschikbaar in 18 verschillende kleur combinaties – denk aan een gele, rode of paarse achterkant met witte of zwarte voorkant – waardoor er voor elke smaak wel wat tussen zit. De achterzijde van de telefoon is gemaakt van plastic met een lichte structuur waardoor hij lekker in de hand ligt. Ook het formaat van de telefoon (132.5 x 67.9 x 9.95mm) is – voor mijn handen – erg comfortabel. De Pop D5 heeft een gewicht van 150 gram en voelt naar mijn mening iets te zwaar aan in vergelijking tot smartphones van het zelfde formaat.f192273fdc1f82ca993ac1caa7b9a8e2

Scherm

De Pop D5 beschikt over een 4,5″ scherm met een resolutie van 480 x 854 pixels. Het scherm geeft de kleuren goed weer en heeft een goede kijkhoek. Bij het testen van de telefoon tijdens een ronde voor het spel Ingress dat ik speel bleek alleen wel dat bij een zonnige dag het scherm – zelfs op volle helderheid – slecht te lezen is en met een zonnebril op al helemaal niet. Voor mij is dit toch wel een afknapper aangezien ik regelmatig mijn telefoon buiten gebruik.

Batterij

De batterij is in mijn ogen tegenwoordig een van de belangrijkste specificaties van een telefoon. Niet alleen het aantal milliampère van de batterij – de Pop D5 heeft er een met 1800 mAh – maar ook de tijd die tussen de oplaadbeurten zit wordt steeds belangrijker. De batterijduur is tijdens een potje Ingress gelijkwaardig – 2 uur zonder opladen – aan die van mijn ASUS Padfone 2 die een grotere batterij heeft. Tijdens deze 2 uur maakt de telefoon veelvuldig gebruik van GPS, internet en staat het scherm continu aan. Bij normaal dagelijks gebruik gaat de telefoon gemakkelijk de hele dag mee met maar 1 keer opladen.

Specificaties

De Pop D5 word aangedreven door een Quad-core processor (1,3 GHz) en 512 mb werkgeheugen. In praktijk betekent dit dat de telefoon vlot reageert en de apps snel laden. Voor de opslag is 4Gb beschikbaar welke uit te breiden is met een MicroSD kaart (maximaal 32 gb), het werkgeheugen is 512 mb. De geteste versie beschikt over een dual-sim functie waardoor je twee simkaarten kwijt kan in het toestel. Hierdoor is de mogelijkheid privé en zakelijk te scheiden mocht dit voor jou een vereiste zijn. Android 4.4 KitKat wordt als besturingssysteem vanuit de fabriek meegeleverd wat de meeste recente Android versie is. Er is een 5.0 megapixel camera achter aanwezig en een frontcam van 0,3 megapixel. De Pop D5 is ook geschikt voor gebruik op het 4G netwerk waardoor je kan genieten van snel internet onderweg.

De camera

De 5,0 megapixel camera op de achterzijde is geschikt voor het maken van een snelle foto, de LED flits zorgt ervoor dat je ook op minder verlichte plekken foto’s kan maken. De kwaliteit van de foto’s is redelijk goed.

De front camera is geschikt voor selfies en het voeren van bijvoorbeeld Skype-gesprekken, maar levert niet al te hoog kwalitatieve beelden.

Quanta Costa?

Op dit moment is de Alcatel OneTouch Pop D5 te krijgen voor ongeveer €95-€100 wat een schappelijke prijs is voor een telefoon met deze specificaties.

Conclusie

De Pop D5 is duidelijk een telefoon die bedoeld is voor het lagere segment van de smartphone markt. Voor de relatief lage prijs krijg je nog redelijk goede hardware waardoor de Pop D5 een mooie smartphone is voor mensen met een kleinere beurs.

0 Shares:
Dit artikel is 15.029 keer gelezen