Je sjouwt wat af met de smartphones, tablets en andere gadgets die je dagelijks gebruikt. En doordat je zoveel met de apparaten werkt, raken de batterijen ervan een keer leeg. Of twee, waardoor je ook nog moet denken aan de opladers. Nifty komt met een draagbare oplader, in de vorm van de Xoobelt.

De komst van de riem zou betekenen dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken om een lege batterij. We weten allemaal hoe vervelend dat is, bijvoorbeeld als je nog een lange reis naar huis hebt te gaan. Xoobelt heeft  twee accu’s , in zowel de riem als de gesp. De Xoobelt kan aangepast worden aan jouw maat en voorkeuren, zodat hij matcht bij je garderobe. Vijf LED lampen geven de levensduur van de batterij aan. Goed om te weten: De Xoobelt is waterbestendig, dus hij overleeft een regenbui.

Nog niet volledig opgeladen

De Xoobelt is in drie uur opgeladen en het kost ongeveer net zoveel tijd om je telefoon er aan op te laden. Nu moet ik je voorbereiden op een kleine teleurstelling: Phablets, zoals de iPhone 6 Plus en de Galaxy Note 4, kunnen niet volledig in een keer opgeladen worden. Dat betekent in de praktijk dat je waarschijnlijk alsnog met het al best grote device sleept, en dus ook nog met de bijbehorende oplader.

Crowdfunding

Mocht de Xoobelt oXoobelt Indiegogop de markt komen, dan heeft hij een adviesprijs van 155 dollar.
In het introductiefilmpje vertellen de directeur van Nifty en een aantal (mode) ontwerpers enthousiast over deze uitvinding. Het prototype is er, net als het productieplan. De Xoobelt wordt in productie genomen als Nifty voor 18 december 50.000 dollar weet op te halen via crowdfundingplatform Indiegogo. De teller staat op het moment van schrijven op ruim 32.000 dollar.

Nifty’s vorige project was een uitbreidbaar geheugen voor de MacBook, de MiniDrive. Voor deze uitvinding hebben ze 380.000 dollar opgehaald, terwijl ze “slechts” 11.000 dollar nodig hadden om de MiniDrive in productie te nemen.

Er is al eerder geprobeerd om een wearable, die leek op de Xoobelt, te lanceren, door Avi Gailor. Hij ontwierp een losse gesp, waarin drie verschillende poorten zaten voor de meest populaire iPhone en Android toestellen. Het project mislukte, vanwege te weinig inkomsten via crowdfundingplatformen Kickstarter en Indiegogo.

0 Shares:
Dit artikel is 13.513 keer gelezen