Als ik nu een post op Facebook terug wil vinden van een vriend, dan zoek ik op zijn of haar naam en doorzoek het profiel om het geplaatste terug te vinden. Beetje omslachtig vindt ook Facebook. De zoekfunctie kan binnenkort niet alleen mensen en pagina’s vinden, maar ook posts!

Als voorbeeld: zoek op de naam ‘Jessica’. Vervolgens komen er niet alleen verschillende Jessica’s in de resultaten te staan, maar daaronder ook andere suggesties: ‘Jessica wedding’ en ‘Jessica muir woods’. Als je op zo’n suggestie klikt krijg je resultaten in de vorm van posts en zie je in het geval van het voorbeeld de foto van ‘Jessica’s wedding’!

Voorbeeld van de nieuw zoekresultaten van de Facebook zoekfunctie

Vindt iedereen alle posts?

Belangrijk om te weten is dat de posts die in de zoekresultaten verschijnen rekening houden met je privacy-instellingen. Jouw post wordt dus niet ineens gevonden door mensen waar je geen vrienden mee bent.

Uitrollen die update!

Dit is een update van Graph Search, een zoekfunctie die Facebook twee jaar geleden introduceerde. Deze nieuwe feature wordt sinds maandag 8 december uitgerold in de Verenigde Staten. Eerst voor desktop en daarna volgt een update van de iOS app. Als dat klaar is starten ze met Android en het beschikbaar maken van de update buiten de VS.

Het zal dus een stuk makkelijker worden om een berichtje of foto van iemand terug te vinden, zonder de omweg zoals we nu gewend zijn.

bron

0 Shares:
Dit artikel is 18.389 keer gelezen