Het internet van Noord-Korea vertoont een grote storing en lijkt slachtoffer van een aanval, volgens een onderneming die de internetprestaties in de gaten houdt. Dat meldt CNN op zijn website.

Na 24 uur van toenemende instabiliteit ligt het Noord-Koreaanse internet nu plat. Dit postte Dyn Research op Twitter vanavond. Verschillende internationale media melden dit en ze baseren zich daarbij op de website Northkoreatech.org.

Escalatie Amerika en Noord-Korea

De storing kan het gevolg zijn van de toenemende escalatie tussen Amerika en Noord-Korea na de enorme cyberaanval op Sony. Meestal zijn er problemen in geïsoleerde plekjes maar geen voortdurende connectiviteitsproblemen. ‘Het zal me niks verbazen als er op dit moment een cyberaanval plaatsvindt,’ aldus Doug Madory directeur Internet Analyse van Dyn Research.

Cybervandalisme

Het regime is boos over de controversiële comedy ‘The Interview’ waarin een moord wordt beraamd op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Sony besloot de film niet uit te rollen, na dreigementen aan het adres van de bioscopen. Obama noemde de hack “cybervandalisme” en geen oorlogsdaad. Hij zei vorige week wel dat zijn land op passende wijze zal reageren op de aanvallen op Sony.

Wordt vervolgd …

0 Shares:
Dit artikel is 7.294 keer gelezen