In Nederland is een hoop te doen over de kerstcommercial van Jumbo. Het levert ze veel aandacht op. Welke kerstcommercials en andere kerstvideo’s zijn populair buiten Nederland? Hieronder zie je vijf leuke kerstvirals uit Duitsland, de Verenigde Staten en Engeland.

1. Kassa symfonie

De Duitse supermarktketen Edeka hing dertien verborgen camera’s op en zette een kassa symfonie in scène. Je ziet hoe kassapiepjes zorgen voor een unieke uitvoering van Jingle Bells en veel verbaasde klanten opleveren. Het filmpje is al meer dan 16 miljoen keer bekeken.

2. Vaders gaan helemaal los in kerstdans

In de video van de Britse keten Sainsbury’s zie je vijf vaders – in hippe kersttruien – compleet uit hun dak gaan op een remix van Dance of the Sugar Plum Fairy. Ook het publiek vindt deze totaal onverwachte act geweldig.

3. Monthy de Pinguïn

Deze 1 miljoen pond kostende commercial laat de vriendschap zien tussen een 7-jarige jongen en zijn pinguïn. Het jongetje realiseert zich dat zijn pinguïn behoefte heeft aan een pinguïnvriendje en laat deze wens uitkomen voor kerst. Deze kerstdroom leverde de Britse retailer John Lewis veel aandacht op in de vorm van 21 miljoen views op YouTube.

4. Onverwacht bezoek

De New Yorkse grappenmakers van Improv Everywhere zijn meesters in het bedenken van onverwachte scènes. Voor kerst belden ze aan bij nietsvermoedende gezinnen die ze vervolgens trakteerden op een voorstelling met een compleet orkest en koor in hun tuin. Zelfs een kerstman en sneeuw ontbreken niet.

5. All I Want For Christmas Is You – in 20 verschillende uitvoeringen

Anthony Vincent van het YouTube kanaal Ten Second Songs laat in deze video horen hoe Mariah Carey’s nummer zou klinken als het was gemaakt door andere artiesten. Je ziet in 4 minuten onder andere Tom Jones, Bruce Springsteen, John Lennon en Snow voorbijkomen.

Heb je ook leuke of bijzondere kerstvideo’s gezien die iedereen zou moeten zien; laat het ons weten via een reactie hieronder!

0 Shares:
Dit artikel is 5.762 keer gelezen