Vanaf nu kun je je tweets eenvoudig delen in een persoonlijk bericht. Dat laat Twitter vandaag zien in zijn blog

Via de microblogsite Twitter delen mensen iedere dag nieuws en andere wetenswaardigheden. Nu is er een nieuwe manier om berichten te delen; namelijk privé via de welbekende Direct Message.

Dit werkt heel simpel. In de webversie kies je de optie More (de drie puntjes) en vervolgens ‘share via Direct Message’. In de app versie hoeven gebruikers enkel met hun vinger langer op de tweet te drukken die zij willen delen. Het submenu komt te voorschijn en vervolgens kun je de optie ‘deel via privé bericht’ kiezen. Ontvangers krijgen een notificatie van het privé bericht en krijgen de tweet te zien in hun DM box. Twitter was al een geweldige plek om openbare discussies te voeren over allerlei onderwerpen. Het wordt nu ook makkelijker om onderwerpen die je raken privé te bespreken. De nieuwe optie is beschikbaar voor iOS en Android en voor de Twitter-app Tweetdeck (behalve voor de Mac versie). Chrome en Windows (met Tweetdeck voor Mac) volgen snel.

Nieuw vanaf 2015

Twitter kondigde enige tijd geleden al nieuwe functionaliteiten aan. Deze deel-via-DM-optie maakt daar onderdeel van uit. Binnenkort komt er opnieuw een optie bij. Je kunt dan in een overzicht de belangrijkste tweets ziet sinds de laatste keer dat je de app hebt afgesloten. Video’s direct vanuit Twitter uploaden, bewerken en delen is vanaf 2015 mogelijk.

Ik vraag me af of mensen deze functie daadwerkelijk gaan gebruiken. De kracht van het sociale netwerk is toch de openbare discussie tussen individuen onderling en/ of groepen mensen. Vertel eens, zie jij toegevoegde waarde in deze functionaliteit? En zo ja, dan ben ik benieuwd welke! 

Bron: Twitter Blog

 

 

0 Shares:
1 comment
  1. Ik vind het wel een handige functionaliteit! Ik liep er juist laatst tegenaan dat ik geen url kon sturen via dm aan iemand. Ik wilde diegene wijzen op een site en wilde dat liever even privé doen. Dat kan dus nu!

Comments are closed.

Dit artikel is 15.709 keer gelezen