Inchecken zonder ook maar aan de balie van het hotel geweest te zijn. Via een app je kamer boeken, de mooiste uitzoeken en openen. Veel hotels zijn aan het experimenteren met keyless mobile check-in.

De hotels geven aan dat het aanbieden van deze service vooral is bedoeld voor de reguliere gasten die graag tijd besparen als het om inchecken gaat. Met de sleutel in je smartphone kun je direct naar je kamer. Het slot maakt via bluetooth contact met de telefoon. Vanwege beveiligingsredenen moet de telefoon wel fysiek contact maken met het slot op de deur.

Stap voor stap

Toch zal het zo’n vaart niet nemen. Alle sloten vervangen om een bluetooth connectie mogelijk te maken is natuurlijk een flinke investering. Een aantal ketens wacht daarom liever even af tot de kinderziektes uit het systeem zijn, vooral als het gaat om de daadwerkelijke sloten op de deur. Marriott International heeft wel een app voor inchecken, maar gasten moeten nog steeds een sleutel ophalen aan de balie. Met de app kun je wel via een speciale snelle balie inchecken, waardoor er toch tijd bespaard wordt. Het Hilton geeft aan tegen het einde van het jaar zo’n zelfde dienst aan te kunnen bieden.

Hotelbalie voortaan onbemand?

Dus we gaan straks niet meer naar de balie, dat scheelt weer mooi wat werknemers op de loonlijst. Maar het gaat de hotels dus niet om het schrappen van banen. Wel om het meegaan met technologische innovaties om zo de gasten van het meeste gemak te voorzien. Voor sommige is dat persoonlijk contact, dus de balie blijft gewoon bemand.

Iets voor jou?

Kan jij niet wachten tot je volgende trip naar zo’n innovatief hotel? Of ben jij meer van het praatje aan de balie?

bron: mashable
bron afbeelding: video SPG

0 Shares:
Dit artikel is 10.162 keer gelezen