Heb je het even gehad op je werk? Met die ellenlange vergaderingen? Of die irritante collega’s? Met deze 10 apps voor je iPhone doe je toch nog iets. Niet dat het nuttig is, maar toch.

Je kent het vast wel, zo’n day at the office die nog saaier is dan another day at the office. Je hebt nergens zin in. Je vindt niets leuk. Zelfs niet Facebook en LinkedIn. Maar ja, uit een soort van automatisme heb je wel je iPhone in je hand. Gebruik deze dan ook nutteloos. En open één van de onderstaande apps. Terwijl je eigenlijk nog steeds doelloos bezig bent, maken de apps je werkdag een stukje minder vervelend. Sterker nog, misschien wil je wel meer van dit soort dagen.

iSteamBlaas stoom af

Baal je van je werk? Of je collega’s? En kropt de woede zich langzaam op tot een ongezond niveau? Dan is het tijd om stoom af te blazen. Daarvoor hoef je nu nergens naar toe. Pak je mobiel, open de app iSteam (gratis) en blaas tegen de microfoon. Je ziet dan damp op je scherm komen. Die je vervolgens lekker met je vingers er af kan vegen. Als dat niet oplucht …

 

cradle2

Kom tot rust

Weet je niet waar je moet beginnen met werken? Loop je van hot naar her en weer terug? En wordt het alleen maar drukker? Dan wordt het tijd om even rust te nemen. En naar iets rustgevends te kijken. Vroeger had je daarvoor de Newtonpendel. Je weet wel, zo’n aluminium ding met 5 balletjes die steeds tegen elkaar tikken. Nu heb je verschillende digitale versies. Waarvan Newton’s Cradle Classic Megamind (gratis) een van de leukste is. Als je daar niet rustig van wordt …

jobtitleCreëer een andere functie

Ben je niet tevreden over je functie? Wil je liever iemand anders zijn? Nee, een app die ervoor zorgt dat je ineens een andere baan hebt, is er nog niet. Maar je kunt wel een veel leukere functie voor jezelf creëren. Enkel door een beetje met je iPhone te wapperen. Nou ja, dan moet je wel eerst de app Job Title Generator! (gratis) downloaden. Aanzetten en schudden maar, en voor je het weet ben je een ‘Intra Operations Producer’. Een ‘Principal Markets Executive’. Of een ‘New Entry Application Developer’. Dat klinkt toch een stuk beter dan je huidige functie.

papertoss2

Gooi prullen in de mand

Verveel je je? En zie je daar rechts van jou wat papier liggen? Het liefste wil je je dat papier verschrompelen en in de prullenbak gooien. En dan een competitie doen met je ook verveelde collega. Maar ja, dat vindt je manager vast niet goed. Dan doe je het maar digitaal. Met de app Paper Toss (gratis) kun je virtueel prullen in een virtuele prullenbak gooien. En je krijgt er nog punten voor ook. Met Paper Toss 2.0 (gratis) kun je bovendien prullen naar de baas gooien. En met Paper Toss: World Tour (gratis) gooi je over de hele wereld. Dat had met echt papier nooit gekund. Met die app is het dus veel beter.

inap2

Powernap eventjes

Heb je moeite om wakker te blijven? Doe die moeite niet. Ga gewoon even slapen. Van een powernap knap je weer op. Niemand hoeft het in de gaten te hebben. Ten minste, als je met je rug tegen de muur of het raam zit. Het enige wat je moet doen is de app iNap@work (gratis) te downloaden. Je kunt instellen welke geluiden je collega hoort als jij aan het pitten bent. En hoe vaak hij dat hoort. Zo heeft hij niets in de gaten. Je kunt bijvoorbeeld de muis of het toetsenbord instellen. Maar ook het geluid van de nietmachine of de prop in de prullenbak. Alleen kan je collega dan denken dat je Paper Toss aan het doen bent.

alan2

Geef Alan het woord

O jee, daar komt die irritante collega weer. Met zijn praatjes. Zijn betweterigheid. Je kunt zuchten of zeggen wat je wilt, maar hij luistert er toch niet naar. Misschien kun je iemand anders laten praten. Bijvoorbeeld Alan Partridge, een personage dat is verzonnen door de Britse komiek Steve Coogan. De leukste uitspraken van Partridge staan in de app Pocket Alan Partridge (€ 0,99). En die kun je prima laten horen als die stomme collega weer zo bezig is. Misschien luistert hij wel naar cynisch uitgesproken teksten als “Absolbloodyexactly”, “Butter my arse”’, “Get a life!” , “Oh, cook a cat”, “Hot topic!”, “I love you in a way”, “Supertalk!”,”I’m leaving you, you cow” en “Splendid and tremendous”.

youdoodle

Krabbel virtueel

Leuk hoor, zo’n iPhone. Maar soms mis je misschien wel je notitieblok. Bijvoorbeeld tijdens vergaderingen. Als het heel saai was, kon je lekker met je pen allerlei figuurtjes tekenen op papier. In de kantlijn. Maar als de vergadering te lang duurde, gebruikte je het hele vel voor je intuïtieve figuratieve kunst. Heerlijk ontspannend was dat. Wanhoop niet, dat kan in deze digitale wereld ook. Op je iPhone kun je nu van alles krabbelen. Dankzij de app You Doodle (gratis). Je kunt zelfs op een afbeelding allerlei lijntjes en vakjes zetten. Dat is eigenlijk nog leuker dan op papier. Laat die vergadering nog maar even duren.

buzzword

Speel een potje bingo

Ook leuk tijdens een vergadering: bingo! Een nummertjesdraaier heb je daarvoor niet nodig. Je hebt immers je manager al. Die, zoals de meeste managers dat doen, lekkere ‘catchy’ Engelse termen gebruikt. Of anders is er die collega wel die hetzelfde doet, omdat hij denkt dat zijn manager dat waardeert. Download voor de vergadering snel met andere collega’s Buzzword Bingo HD (gratis), en stempel met je vinger de gebruikte termen af. Wie het eerst het digitale bingoblad vol heeft, wint. En weet zeker dat zijn manager wel heel veel in het Engels zwetst.

mynameis

Laat je naam zien

Lastig hoor, als je een vergadering hebt met externe partijen. Moet je weer een heleboel namen onthouden. En zij jouw naam. Ja, je kunt wel op een kartonnetje je naam zetten. Maar die valt toch weer om of van de tafel. Gelukkig heb je voor zulke situaties dan de app My name is (gratis) gedownload. Als je je naam en je functie intypt (en nog wat tekst, als je per se wil), dan wordt je iPhone je naamkaartje die je voor je neer kunt zetten. Jammer alleen als de vergadering wel heel lang duurt. Dan kun je je iPhone niet gebruiken om te ‘doodlen’ of te bingoën.

holdon

Duw maar lekker door

Weet je echt niet wat je vandaag op kantoor doet? Vind je het allemaal niks en wordt het ook niets? Is alles nutteloos? Dan is er een app die precies past bij jouw gevoel: Hold On! (€ 0,89). Nuttelozer kan bijna niet. Je moet zo lang mogelijk de Hold On!-button indrukken. Wie weet, haal je de 4 uur wel. Of als je zelfs geen zin hebt om te lunchen de 8 uur. Heb je toch nog iets gepresteerd op kantoor.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 19.732 keer gelezen