Notificaties, ze zijn vaak leuk en af en toe grappig. Ze kunnen heel handig zijn, maar soms ook superirritant. Vooral als het content is waar je niet op zit te wachten. Je kunt er van alles van vinden, maar waar is Ping te plaatsen?

Smile!

De ping app valt wat mij betreft in de leuk, interessant en af en toe grappig categorie voor wat betreft notificaties. Het heeft mij al een paar keer een flinke glimlach opgeleverd. Het begint er al mee dat de app zich netjes voorstelt. Je kan verder niet terug praten, maar het is een leuk begin. Een beetje kapsones heeft de app wel met zijn ‘you’re going to like me’. Het lijkt er in ieder geval op dat Ping je nieuwe beste vriend wil worden. Nou, kom maar op.

Wat is Ping?

Je denkt bij Ping misschien eerder aan de messenger-app van Blackberry, wat ook mijn eerste gedachte was, maar dat is het niet. Het is een notificatie-app gemaakt door de bedenkers van Secret. De Secret mensen hadden een hackathon georganiseerd met als hoofdthema gemak. Wat is er nu makkelijker dan notificaties van onderwerpen waar jij in geïnteresseerd bent? Of zoals Ben Lee het zelf zegt:

We’ve grown weary of over-designed products that place more emphasis on the user interface than on the content itself. So we set out to build a product that eliminates unnecessary UI metaphors and focuses purely on content and context. Content is the centerpiece and context gives it meaning.

Ping heeft overigens verder niets met Secret te maken, zeggen de makers zelf.

Hoe het werkt

Het gemak wordt meteen al duidelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de ping-app installeren en kiezen van welke ‘kanalen’ je een ping wilt krijgen. Je hoeft geen account aan te maken of andere ingewikkelde capriolen uit te halen. De ping en de content, dat is het.

De Pings

De omschrijving van de kanalen waar je je op kunt ‘abonneren’ zijn af en toe wat mysterieus. Dit houdt het ook weer een beetje spannend, je hebt geen idee wat je kunt verwachten. Als je ziet waar je je op geabonneerd hebt is het vaak ronduit grappig. Het maakt je zelfs nog nieuwsgieriger naar wat je te zien krijgt als je een notificatie ontvangt. Een paar voorbeelden: Ping zal je bij het kanaal trending searches vertellen waar de wereld zich iedere dag mee bezig houdt. Voor apps worth downloading stuurt hij je ‘inner nerd’ de nieuwste iOS apps. Zelfs voor geschiedenis en ‘nutteloze’ feitjes kan je bij Ping terecht. Bijvoorbeeld bij Curiosities en Today in history en er is nog veel meer. De app heeft mij al een paar keer blij verrast. Er zit in ieder geval meer inhoud in dan in de Yo app.

De belofte

Dit is wat Ben Lee zelf over Ping, en de belofte van Ping, zegt op Medium:

We believe the best walkthrough for a simple product is exploration. Over time, Ping evolves the more you interact with it. Ping adapts with you.

Ik ben benieuwd of Ping zich inderdaad, naarmate je hem meer gebruikt, aanpast aan jouw wensen en grillen. Ik zie nu nog niet helemaal hoe ze dat denken te gaan regelen, maar ik verheug me er nu al op.

Gaat het dan toch nog wat worden met de notificatie-apps met de komst van Ping? Ik hoop nog steeds van wel. Ping maakt in ieder geval een volgende stap vol humor met een app zonder gedoe en versiersels. Wat denk jij? Is of wordt dit de notificatie-app waar we echt iets aan hebben?

Downloaden

De app is gratis en kun je downloaden voor iPhone en Android.
Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.
Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 10.407 keer gelezen