Crowdfunding, community management, deeleconomie en peer2peer initiatieven zijn nieuwe ontwikkelingen waar je online steeds meer over kan lezen. Zo ook vorige week op 42bis, Bedreigt de Shareconomy jouw bedrijf. Om hier nog iets dieper op in te gaan noem ik één nieuwe organisatie uit Nederland waarbij al deze ontwikkelingen actueel zijn en dat is Croqqer. Een organisatie met de wens om 100.000 mensen te verbinden.

Hoe is Croqqer ontstaan?

Yvette de Vries en Rob van de Star zijn de initiatiefnemers van Croqqer. Zij zijn hiermee gestart om hun droom te realiseren: met vier kinderen hebben zij het altijd druk, en dat terwijl een buurtgenoot misschien best bereid is om te helpen. Daarom is Croqqer ontstaan. Om mensen die het druk hebben te koppelen aan mensen met meer tijd en een specifiek talent. Deze laatste groep helpt anderen voor een zakcentje, door het ruilen van klussen of gewoon vrijwillig.

Croqqer is voor iedereen

Croqqer is het grootste platform dat mensen die klussen zoeken en mensen die klussen gedaan willen hebben met elkaar verbindt. De klussen zijn heel divers, van wassen en strijken, tuinieren, vrijwillig een kop koffie drinken met een bewoner in een verzorgingshuis, tot het bouwen van een website. Deze mensen, ook wel Croqqers en croqplaatsers genoemd, wonen in dezelfde regio (dorp of stad). Zo leren mensen uit de buurt elkaar beter kennen. De doelgroep van Croqqer is zeer breed, zowel jongeren/studenten, gezinnen, professionals met en zonder een baan of bedrijf, ouderen en gepensioneerde behoren tot de doelgroep. Dat is ook de reden dat Croqqer 4.600 likes op Facebook en 9.100 followers op Twitter heeft.

Deeleconomie = samen meer gedaan krijgen. Croqqer sluit naadloos aan bij een andere manier van omgaan met goederen en diensten. Niet langer het bezit, maar het gebruik staat voorop. De nieuwe generatie consumenten wil op het juiste moment toegang hebben tot producten of diensten. Of dit nu het lenen van een boormachine is, het delen van je auto, het maken van een extra maaltijd of het delen van je tijd en talent, zoals bij Croqqer het geval is.

Community Managers actief in jouw buurt

Croqqer is niet alleen een on-line platform. Croqqer werkt met community managers en ambassadeurs die ieder hun eigen regio in Nederland hebben. Deze community managers zijn er om te helpen en te ondersteunen bij het plaatsten en uitvoeren van een klus. Het werken met community managers is een unieke werkwijze waarmee Croqqer zich onderscheidt van andere soortgelijke initiatieven. Op dit moment heeft Croqqer al meer dan 45 community managers en ambassadeurs. Daarnaast is Croqqer ook actief betrokken bij buurtinitiatieven, sport- en studentenverenigingen en vrijwilligersorganisaties overal in Nederland. Deze organisaties worden door Croqqer met raad en daad en ook financieel ondersteund en zij worden de “Vrienden van Croqqer” genoemd.

Crowdfunding om verder te verbinden

Croqqer is momenteel bezig met een actie om door middel van crowdfunding voldoende middelen binnen te halen om Croqqer nog verder te professionaliseren en promoten. Haar missie is om hiermee minimaal 100.000 mensen te verbinden. Omdat crowdfunding eigenlijk community funding is heeft Croqqer met haar community van community managers een voordeel om het crowdfundingsproject succesvol te laten verlopen. Wil je meer weten over Croqqer? Kijk dan op hun website. Wil je mede-eigenaar van Croqqer worden? Doe dan mee met de Crowdfundingsactie.

0 Shares:
Dit artikel is 5.471 keer gelezen