Stel je bekijkt met veel plezier de video’s van één YouTube kanaal in het bijzonder of je volgt een aantal makers die mooie, grappige of zelfs geweldige video’s maken. Dan wil je daar misschien wel direct aan bijdragen. Dat kan nu met YouTube Fan Funding.

Op dit moment alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, Japan en Mexico. Wij moeten dus nog even geduld hebben maar Google is natuurlijk bezig om deze optie wereldwijd verder uit te rollen.

Hoe werkt het?

Als de maker van de video heeft aangegeven dat hij of zij donaties wil ontvangen dan komt die optie vanzelf in beeld bij het bekijken van de video of bij hover over een info-icoontje. Vervolgens verschijnt er bijvoorbeeld een popup zoals in de afbeeldingen hieronder. Ga voor meer voorbeelden naar androidpolice.com.

fan funding van YouTube - afbeelding van Androidpolice.com

Fan Funding op YouTube - afbeelding op androidpolice.com

Een paar procent voor YouTube

De betaling gaat via Google Wallet en YouTube verdient hier natuurlijk ook aan. Gelukkig maar een klein percentage per donatie. Het grootste gedeelte gaat naar de contentcreator voor wie het bedoeld is. Het deel dat wordt afgedragen is per land verschillend. In Amerika is het 5% plus 21 cent. Bij een donatie van 10 dollar komt dat neer op 71 cent voor YouTube.

Ga jij doneren?

Als de optie in Nederland ook is toegevoegd. Ga jij dan doneren? Laat het weten in de comments en vertel ook welk YouTube kanaal de gelukkige ontvanger zal zijn.

0 Shares:
1 comment
  1. Donaties? Op een YouTubekanaal? Ik denk toch dat de indirecte verdienmodellen meer toekomsn hebben geloof ik. Maar goed, het is mooi dat de mogelijkheid er is en ik laat me graag verrassen door succesverhalen.

Comments are closed.

Dit artikel is 10.942 keer gelezen