Wat lijkt het mij heerlijk om bestanden en foto’s zo van je telefoon op je computer te kunnen swipen en andersom. Het kan! MIT Media Lab schreef software waarmee je telefoon in een soort touchscreen controller verandert, die samenwerkt met je computer.

Ze noemen het THAW en het werkt onder andere door je smartphone tegen het scherm te houden en zo letterlijk een map van de een naar de ander te slepen. Je telefoon wordt onderdeel van je scherm!

Ook leuk in games

De toepassing zoals ik hierboven beschrijf is natuurlijk de meest praktische. De ontwikkelaars laten in het filmpje ook veel mogelijkheden zien om het in games te integreren. De camera op je smartphone wordt gebruikt om de positie op het scherm te bepalen.

Onderzoeksproject

Het is nog een onderzoeksproject maar het Media Lab heeft eerder van een schoolproject een succesvol crowdfundproject gemaakt; kijk maar naar familierobot Jibo. Wat vind jij van THAW? Zou jij het gebruiken?

0 Shares:
Dit artikel is 12.156 keer gelezen