Spontaan met een wildvreemde zoenen of het bed in duiken? Dat gaat mij meestal ook wat ver. Maar het kan nog een stapje verder: intimiteit door een paar klappen uit te delen. Kijk, dat klinkt interessant! Door elkaar te slaan ontstaat wederzijds vertrouwen, en daar begint het toch mee.

Je kent de filmpjes wel, stoere dames doen onbekende heren op straat een ‘indecent proposal’ (en andersom). Voor de meesten ver buiten hun comfort zone. Zoals we al eerder lieten zien is zelfs in een georganiseerde setting een eerste kus met iemand die je niet kent behoorlijk eng. Hierop is nu een vervolg: SLAP.

Petsen

Twee mensen die elkaar niet kennen spreken af de ander een klein beetje pijn te doen. Samen overleggen over de aanpak schept vertrouwen, en je er aan houden nog meer. Of komt dat meer door de lol die er bij komt kijken? Spannend, wat als de ander je (toch) pijn doet? Je ziet allerlei vormen van vertrouwen en intimiteit ontstaan. Het experiment is niet alleen interessant om wat er gebeurt tussen de deelnemers maar ook gewoon erg mooi, ontroerend en grappig. Als je nog 4 minuten hebt bekijk dan zeker ook deze variant met andere beelden en goeie toelichting.

Violence – Aggression = Intimacy

Volgens de maker is een klap, ontdaan van de gewelddadige context, intiemer dan een kus. Klopt dat? Voor mij gaat er niets boven de intimiteit die je kan krijgen van goed zoenen met iemand tot wie je je (wederzijds) aangetrokken voelt, ook al ken je die nog niet of nauwelijks. Vooraf SLAPpen heb ik dan niet nodig.

Maar, dat zijn nogal wat randvoorwaarden. In alle andere gevallen, dus inclusief alle niet-amoureuze interacties, wil ik een paar petsen weleens uitproberen. Het kan overal en met iedereen en de intimiteit ontstaat zo te zien juist vooraf aan de actie (slaan) en het herhalen en ermee spelen daarna. Het is verbondenheid niet (direct) op seksueel gebied, maar op een breder fysiek, emotioneel en spiritueel/intellectueel vlak. Wat er ook precies ontstaat, de meeste deelnemers hebben er plezier in zo te zien!

Trouwens, eenmaal fijn aan het slaan met diegene die je leuk vindt zou het me niet verbazen dat het “vertrouwen-hormoon” of “love molecule” Oxytocine verder zijn werk doet. Dat komt bij een kleine aanraking al vrij en binnen no time sta je alsnog te zoenen en wie weet wat er nog meer van komt. Waarschijnlijk werkt het ook prima in je bestaande relatie, als jullie intimiteit wel een boostje kan gebruiken voor het naar bed gaan. Misschien ook een ideetje voor Alle dagen sex met Arie Boomsma?

Iemand van plan een Nederlandse SLA(P) te maken? Ik houd me aanbevolen.

0 Shares:
2 comments
  1. Toen ik studeerde was het uitdelen van een flinke mep af en toe een geaccepteerde uiting van vriendschap. Onder mannen zie je dat volgens mij veel. Als er alcohol in het spel was liep het wel eens een beetje uit de hand, trouwens. Een keer werden we zelfs gevraagd een café te verlaten…

    1. Goed dat je wat bedaard bent! (neem ik aan) Ja, de rituelen van studentenleven en die van mannen onderling in het algemeen.. daar kun je wat blogs mee vol schrijven.

      Ik heb redelijk wat verschillende vrienden en vriendengroepen en vind het altijd mooi om te zien hoe dergelijke uitingen van vriendschap verschillen, van (inderdaad) fysiek tot intellectueel/verbaal tot meer spiritueel en bijna volledig non-verbaal; niet dat het elkaar uitsluit overigens.

      Er is altijd een vorm van intimiteit en een manier van uiten, maar fysieke interactie voorafgaand aan de vriendschap (of juist daaraan bijdragen) heb ik nog niet zo meegemaakt. Al hadden we het kunnen weten na Fight Club natuurlijk ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 10.644 keer gelezen