Evernote heeft zichzelf onder de loep genomen. Geen nieuwe features in deze update maar juist het verbeteren van de al bestaande. Onder andere het kunnen verkleinen van foto’s en het gebruiken van een tabel is gebruiksvriendelijker.

De update is helaas alleen voor Mac-gebruikers, en dat ben ik (weer), dus ik las de blog van Evernote met veel interesse. Maar natuurlijk is de update binnenkort ook voor Windows beschikbaar. Ze werken er in ieder geval aan.

Foto

Bij het toevoegen van een foto tijdens het schrijven van aantekeningen kwam de foto altijd mega groot in beeld. Over de volle breedte. Vond ik niet zo handig, dus dan gebruik je die optie minder. Maar nu kun je de afbeelding schalen en zo prettiger tussen de tekst plaatsen. Klik ‘m aan en sleep vanuit de hoek tot het gewenste formaat. Belangrijk is dat de afbeelding zijn originele formaat onthoudt. Als je de afbeelding uit Evernote haalt is deze dus nog net zo groot als je hem er origineel hebt ingestopt. Dat staat mij wel aan.

Tabellen

Tabellen zijn in mijn notities niet veel aanwezig. Het was te onhandig, wekte irritatie op en kostte me uiteindelijk meer tijd terwijl het juist even snel moest. Maar volgens Evernote zijn de tabellen nu veel gebruiksvriendelijker. Je kunt makkelijk rijen of kolommen toevoegen of verwijderen, kleuren aanpassen en het formaat van de rijen en kolommen veranderen. Maar ze wisten ook wel dat het aan verbetering toe was:

“If you’ve ever struggled with tables in Evernote, this update will make you very happy.”

Checkboxes

Ik ben gek op lijstjes dus ook op de checkboxes. Ze zijn nu ‘larger and cleaner’, dat lijkt mij een duidelijke verbetering.

Relevante zoekresultaten

Als je iets zoekt in Evernote komen de resultaten op volgorde van datum en tijd te voorschijn. In de nieuwe versie zal dit standaard worden veranderd in relevante zoekresultaten. Want de aantekening die je zoekt is niet altijd de meest recente. Het zoeken op volgorde van datum en tijd blijft natuurlijk wel beschikbaar.

Gefixed en sneller

Ze zijn er trots op. Wel 500 bugs aangepakt en ruim 200 verschillende craches gerepareerd. Het synchroniseren gaat sneller. Ook kun je nu zonder Evernote op de voorgrond open te hebben staan, zoeken in je notes via Spotlight. Met de sneltoetsen CMD+Space kun je direct al je aantekeningen raadplegen. Handig!

Ik ga hem snel updaten op mijn nieuwe macbook! Jij?

0 Shares:
Dit artikel is 4.766 keer gelezen