Voor 42bis naar IFA2014 in Berlijn gaan, is geweldig. Ook nog uitgenodigd worden voor een exclusief feest van Alcatel is helemaal te gek! En zo liep ik gisteren door Kraftwerk, een voormalig warmtecentrale die het westelijke deel van Berlijn ooit voorzag van energie waar ik als een van de eersten, mocht spelen met twee nieuwe apparaten van Alcatel. 

Het historische Kraftwerk-gebouw leende zich uitstekend voor een tech-feestje waar menig geek z’n vingers bij af zou likken. In 2006 werd het gebouw omgetoverd tot expositieruimte en discotheek. Een indrukwekkende, rauwe industriële locatie die perfect paste bij het feest van Alcatel.

In de VIP-ruimte (jawel, ik ben tegenwoordig VIP) werden pers en genodigden welkom geheten door Dr. George Guo, CEO van Alcatel.

Guo stelde ons voor aan twee nieuwe producten die aan de HERO-familie toegevoegd zijn; smartphone Alcatel onetouch hero 2 en tablet Alcatel onetouch hero 8. En uiteraard mochten we de nieuwe producten ook zelf testen.

Alcatel onetouch hero 2: stylish

Het eerste wat opvalt is dat de HERO 2 fijn in de hand ligt. Het toestel heeft een slank design en ziet er zeer stijlvol uit. Met zijn 6-inch zit het qua formaat tussen een smartphone en tablet in. Daarnaast is het een absoluut lichtgewicht in zijn soort, het toestel weegt slechts 175 gram.  De HERO 2 smartphone is uitgerust met een extra sterke LTE-octa-core processor. Hierdoor fungeert deze smartphone ook als hub voor andere apparaten. Met de extra sterkte batterij van 3100 mah kun je flink wat uren vooruit voordat het toestel weer opgeladen moet worden.

Bij aanschaf van de HERO 2 krijg je een stylus meegeleverd. Hiermee verander je het toestel in een creatieve bedrijfstool. Met de stylus kun je met je smartphone supergemakkelijk memo’s creëren, professionele sketches maken en vliegensvlug tekenen.

Word zelf een DJ

Het zal mij niets verbazen als de HERO 2 smartphone gretig besteld gaat worden door jongeren. Alcatel is een samenwerking gestart met de populaire Zweedse dj, AVICII. Deze samenwerking is meteen terug te zien in de features van de HERO 2. Bij het toestel kun je namelijk een Magixflip DJ aanschaffen. Hiermee voeg je een mini DJ mix aan je smartphone toe en maak je onderweg je eigen mixes. Nu ben ik zelf geen DJ, maar voor wie muziek maakt, is dit natuurlijk heel leuk.

Alcatel onetouch hero 8: draadloos wonder

Het tweede product waar ik kennis mee mocht maken was de HERO 8. Op dit moment één van de dunste en lichtste tablets die te vinden is. Het tablet is 8-inch, is 7,3 mm dik en weegt slechts 310 gram.

De HERO 8 is voorzien van een octa-core processor, die ervoor zorgt dat je snel apps en films kunt downloaden. Het apparaat beschikt over de juiste certificatie (Miracast-gecertificeerd) om video- en audiobestanden van de tablet zowel draadloos als zonder router kunt streamen naar je tv of monitor. Met de TV-Mate functie kun je de HERO 8 ook gebruiken als universele afstandbediening. En hij is ook nog eens zeer geschikt voor multitasking.

Elke HERO 2 en HERO 8 bevat standaard links op de achterkant een magneetstreep waarmee je de speciaal ontwikkelde flip cover gemakkelijk op het toestel te klikken en er weer af kunt halen.

Live set AVICII

Als kers op de taart werden alle gasten van Alcatel na de presentatie van Dr. George Guo en het testen van de HERO 2 en HERO 8, getrakteerd op een live set van AVICII van ruim anderhalf uur. Een prima manier om een avondje door te brengen dus.

Nederlandse prijzen en levertijden van de HERO 2 en HERO 8 zijn op dit moment nog niet bekend.

0 Shares:
Dit artikel is 10.115 keer gelezen